Rouwbloemen kiezen voor een persoonlijke uitvaart

Gepubliceerd op: 10 december 2020

Het vinden van een geschikt rouwboeket kan best lastig zijn. Welke soorten rouwbloemen passen in een rouwboeket voor een persoonlijke uitvaart? Wat zijn de kleuren die vaak gebruikt worden in een dergelijk boeket? Op deze pagina vind je een aantal handige tips, die je op weg kunnen helpen bij het zoeken naar een rouwboeket. Daarbij kan men je ook in een bloemenwinkel van advies voorzien. 

Tip: zorg dat het rouwboeket past bij de persoon waarvoor je deze samenstelt. Wat waren iemands lievelingskleuren? Had iemand een favoriete bloem die vaak in huis stond? Enzovoorts. 

Tip 1: wit is een veilige keuze voor een rouwboeket

Een kleur bloem die vaak gebruikt wordt in een rouwboeket is wit. Dit valt te verklaren door het feit, dat wit staat voor puur- en zuiverheid. Daarbij heeft wit een kalme en onschuldige uitstraling. Iets wat past bij een persoonlijke uitvaart. Naast wit komen ook kleuren als paars en bijvoorbeeld geel regelmatig terug in rouwboeketten. Het is afhankelijk van het type uitvaart, of een vrolijke kleur als geel gepast is.

Tip 2: kijk naar de betekenis van een bloem

Wist je dat iedere bloem een bepaalde betekenis heeft? Het maakt dat de ene bloem beter bij een overledene zal passen dan een andere. Zeker wanneer je een rouwboeket zoekt voor een persoonlijke uitvaart is het raadzaam om rekening te houden met de betekenis van bloemen. Ter illustratie: een roos staat voor vreugde, liefde en geluk. Daar waar een acacia voor vriendschap staat en de iris voor wijsheid. Welke van deze bloemsoorten passen bij de overledene waarvoor jij een boeket samenstelt? 

Alternatieven voor een rouwboeket 

Naast een rouwboeket kan ook een rouwkrans en bijvoorbeeld een biedermeier het overwegen waard zijn. Een rouwstuk is minder passend, wanneer je niet direct betrokken bent bij de uitvaart. Het rouwstuk wordt vaak door een partner of de kinderen van een overledene samengesteld en ligt op de kist.

Heb je wat gehad aan bovenstaande tips? Bestel via Rouwboeket.nl een mooie, passend boeket voor een persoonlijke uitvaart.

Meer berichten

Review van de gezonde ontbijt bijbel

Review van de gezonde ontbijt bijbel

De Gezonde Ontbijt Bijbel is een ebook wat ik al lange tijd had willen behandelen, maar nog niet de tijd voor heb gehad om een review over te schrijven. Gelukkig heb ik het nu wat rustiger, en kan ik nu de tijd nemen om een review over de Gezonde Ontbijt Bijbel te...

3 verschillende sportvoedingen

3 verschillende sportvoedingen

Mensen die hard aan het sporten zijn herkennen het wel: ‘sporten is 20% en de voeding is 80%’. Dit wordt vaak gezegd tegen sporters en dan met name mensen die fitnessen. Voeding is dus erg belangrijk bij het sporten, maar welke verschillende sportvoedingen zijn er...

3 voordelen van een zwangerschapskussen

3 voordelen van een zwangerschapskussen

3 voordelen van een zwangerschapskussen Voor zwangere vrouwen kan de aankoop van een zwangerschapskussen het overwegen waard zijn. Een zwangerschapskussen helpt je prettiger in slaap te vallen! Vaak is het behoorlijk lastig om de slaap te vatten, wanneer je zwanger...