Rouwbloemen kiezen voor een persoonlijke uitvaart

Gepubliceerd op: 10 december 2020

Het vinden van een geschikt rouwboeket kan best lastig zijn. Welke soorten rouwbloemen passen in een rouwboeket voor een persoonlijke uitvaart? Wat zijn de kleuren die vaak gebruikt worden in een dergelijk boeket? Op deze pagina vind je een aantal handige tips, die je op weg kunnen helpen bij het zoeken naar een rouwboeket. Daarbij kan men je ook in een bloemenwinkel van advies voorzien. 

Tip: zorg dat het rouwboeket past bij de persoon waarvoor je deze samenstelt. Wat waren iemands lievelingskleuren? Had iemand een favoriete bloem die vaak in huis stond? Enzovoorts. 

Tip 1: wit is een veilige keuze voor een rouwboeket

Een kleur bloem die vaak gebruikt wordt in een rouwboeket is wit. Dit valt te verklaren door het feit, dat wit staat voor puur- en zuiverheid. Daarbij heeft wit een kalme en onschuldige uitstraling. Iets wat past bij een persoonlijke uitvaart. Naast wit komen ook kleuren als paars en bijvoorbeeld geel regelmatig terug in rouwboeketten. Het is afhankelijk van het type uitvaart, of een vrolijke kleur als geel gepast is.

Tip 2: kijk naar de betekenis van een bloem

Wist je dat iedere bloem een bepaalde betekenis heeft? Het maakt dat de ene bloem beter bij een overledene zal passen dan een andere. Zeker wanneer je een rouwboeket zoekt voor een persoonlijke uitvaart is het raadzaam om rekening te houden met de betekenis van bloemen. Ter illustratie: een roos staat voor vreugde, liefde en geluk. Daar waar een acacia voor vriendschap staat en de iris voor wijsheid. Welke van deze bloemsoorten passen bij de overledene waarvoor jij een boeket samenstelt? 

Alternatieven voor een rouwboeket 

Naast een rouwboeket kan ook een rouwkrans en bijvoorbeeld een biedermeier het overwegen waard zijn. Een rouwstuk is minder passend, wanneer je niet direct betrokken bent bij de uitvaart. Het rouwstuk wordt vaak door een partner of de kinderen van een overledene samengesteld en ligt op de kist.

Heb je wat gehad aan bovenstaande tips? Bestel via Rouwboeket.nl een mooie, passend boeket voor een persoonlijke uitvaart.

Meer berichten

Het belang van goede huidverzorging

Het belang van goede huidverzorging

Een goede huidverzorging is belangrijker dan je denkt. Met een goede verzorging zorg je ervoor dat de huid schoon blijft, soepel en zacht aan blijft voelen. Het gaat daarbij ook de veroudering tegen. De verzorging van huid wordt dan ook vaak onderschat. Dat is...

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Verschillende werkgevers vragen hun personeel om werkschoenen, ofwel veiligheidsschoenen, te dragen. Vraagt jouw werkgever dit ook van jou en draag je daarom dagelijks werkschoenen? Dan kan het zijn dat je na een tijdje last gaat krijgen van pijnlijke voeten....

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Heb je bepaalde pijnklachten of andere problemen waar je maar niet vanaf komt? Probeer hypnotherapie, een therapie waar je onderbewustzijn wordt gebruikt. Veel mensen zijn onbekend met deze therapie en er bestaan helaas nog veel fabels over. Tijd om deze te...