Kan huidkanker voorkomen worden?

Gepubliceerd op: 19 June 2017

 

Deze vraag wordt vaak gesteld. En het antwoord is: Ja. Vaak ontstaat huidkanker als mensen te veel in de zon zitten. Mensen hebben niet door hoeveel de Uv-straling schade aanricht aan de huid. Ook kan huidkanker ontstaan als mensen te veel onder de zonnebank gaan of zelfbruiners gebruiken. Door Uv-straling zorgt voor een aantal chemische reacties. Deze reactie zorgt ervoor dat de huid donkerder wordt. Helaas geeft dit wel schade. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat huidkanker kan ontstaan.

Melanine is pigment dat de huid, haar en ogen beschermd tegen de zon.   

Beschermingsmiddel

Wetenschappers hebben een middel ontdekt dat huidkanker kan voorkomen. Of voor een groot deel kan voorkomen. Het middel zorgt ervoor dat de huid toch de mooie bruine kleur krijgt in de zomer, maar dat de huid geen schade krijgt. Het middel houdt de huid voor de gek.  Het middel maakt de pigmentproductie of de melanine kunstmatig op gang. Hierdoor wordt melanine aangemaakt en wordt de huid toch bruin. Terwijl je niet in de zon zit hiervoor. En door de aanmaak van de melanine krijgt de huid een extra beschermlaag voor de zon. Uiteindelijk kan het middel ervoor zorgen dat de huid donkere melanine aan gaat maken.

Donker pigment wordt geassocieerd met een lager risico op alle vormen van huidkanker. Dus als mensen een donkerdere huid krijgen door dit middel te gebruiken zal dit een grote ontwikkeling zijn. Dit middel kan in zonnebrandcrème of in andere middelen die de huid beschermen tegen de zon. Door op deze manier het middel te gebruiken en te combineren zorg je voor de maximale bescherming tegen te zon.

Getest

Het middel is getest op menselijke huidcellen, menselijke huid en muizen. In al deze gevallen werkte het middel. Er is alleen nog iets niet zeker. Dit is welk soort pigment wordt aangemaakt. De huid wordt zichtbaar bruiner, maar er is niet goed getest welk pigment dit is. Het kan melanine zijn of pheomelanine (stof die de rode haarkleur veroorzaakt en minder bescherming biedt tegen de zon). Het is belangrijk om dit goed te weten voordat het product echt op de markt kan komen. Als het pigment melanine wordt aangemaakt is dit middel een grote, nieuwe ontwikkeling!

Meer berichten

Kan je sporten met spierpijn?

Kan je sporten met spierpijn?

Je kan sporten met spierpijn, het is alleen niet verstandig om weer de spieren te trainen die overbelast zijn. Maar wat is spierpijn eigenlijk? En hoe komt het dat je spierpijn krijgt? En hoe kan je het beste voor je lichaam zorgen met spierpijn? Wat is spierpijn?...

5 symptomen van Parkinson in een vroeg stadium

5 symptomen van Parkinson in een vroeg stadium

Bij de ziekte van Parkinson is het ontzettend belangrijk om de eerste symptomen in een vroeg stadium te herkennen zodat de ziekte beter behandeld kan worden. Om de kwaliteit van leven lang zo hoog mogelijk te houden is het behandelen in een vroeg stadium erg...