De voordelen van een massage gun

Gepubliceerd op: 16 april 2021

Een massage gun of percussiemassageapparaat kan veel voordelen bieden. Een behandeling met een massage gun heet percussie therapie of vibratietherapie, en biedt de mogelijkheid van een massage zonder een bezoek aan de massagetherapeut. De massage guns zien er in het begin misschien een beetje intimiderend uit, maar als je weet hoe je ermee om moet gaan kan het je veel ontspanning brengen. In dit artikel lees je wat een massage gun precies is, en tips om de beste massage guns te kiezen.

Wat doet een massage gun?

Een massage gun is een elektrisch apparaat waarmee je zelf thuis een massage kunt uitvoeren op een pijnlijke plek. Het apparaat wordt meestal geleverd met een selectie aan hulpstukken, zoals ballen van verschillende stevigheid en vingervormige uiteinden, en hebben verschillende instellingen. Hoewel ze zijn ontworpen om door iedereen te worden gebruikt, zijn ze het populairst bij duursporters zoals triatleten en marathonlopers.

Wat zijn de voordelen van een massage gun?

Net als een traditionele massage kan een massage gun ongewenste vloeistoffen uit het spierweefsel verdrijven, spieren ontspannen, littekenweefsel verminderen en spierpijn voorkomen.

Een belangrijk voordeel is dat je zelf de massage kunt uitvoeren, zonder dat je iemands hulp hoeft in te roepen. Je weet precies of er niet te veel druk wordt uitgeoefend, omdat je lichaam meteen aangeeft of het pijnlijk is. 

Je kunt een massage gun ook vóór een training gebruiken om de spieren ‘wakker te maken’.

Waar moet je op letten als je een massage geweer gebruikt?

Als ongetrainde masseur heb je waarschijnlijk geen anatomische kennis. Het is daarom verstandig om de massage gun voorzichtig te gebruiken. Gebruik de massage gun niet te lang op één plek, want dan kan je huid pijnlijk en gevoelig kan worden en bestaat het risico dat je blauwe plekken krijgt. Beter is het apparaat continu in kleine cirkelvormige patronen te bewegen.

En een massage mag nooit pijnlijk zijn. Pijn is een waarschuwingssignaal van je lichaam, dus op het moment dat je pijn of een heftig tintelend gevoel ervaart, stop dan meteen.

Wat is de beste massage gun?

Als je een massage gun wilt kopen heb je een breed scala aan opties. Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten:

  • Geluidsniveau – je wilt een apparaat wat zo stil mogelijk is. Als je apparaat klinkt als een drilboor, is de kans groot dat je gespannen raakt in plaats van ontspant.
  • Ergonomie – Hoe het apparaat in de hand ligt en om het prettig is om te gebruiken is afhankelijk van je lichaamsbouw. Kies een apparaat wat niet te groot of te zwaar is en wat je goed met één hand kunt hanteren.
  • Instellingen – Kies een massage gun met veel verschillende instellingen, zodat je kunt experimenteren om te bepalen wat de beste massage guns zijn.

Meer berichten

Het belang van goede huidverzorging

Het belang van goede huidverzorging

Een goede huidverzorging is belangrijker dan je denkt. Met een goede verzorging zorg je ervoor dat de huid schoon blijft, soepel en zacht aan blijft voelen. Het gaat daarbij ook de veroudering tegen. De verzorging van huid wordt dan ook vaak onderschat. Dat is...

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Verschillende werkgevers vragen hun personeel om werkschoenen, ofwel veiligheidsschoenen, te dragen. Vraagt jouw werkgever dit ook van jou en draag je daarom dagelijks werkschoenen? Dan kan het zijn dat je na een tijdje last gaat krijgen van pijnlijke voeten....

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Heb je bepaalde pijnklachten of andere problemen waar je maar niet vanaf komt? Probeer hypnotherapie, een therapie waar je onderbewustzijn wordt gebruikt. Veel mensen zijn onbekend met deze therapie en er bestaan helaas nog veel fabels over. Tijd om deze te...