3 voordelen van een zwangerschapskussen

Gepubliceerd op: 10 december 2020

3 voordelen van een zwangerschapskussen

Voor zwangere vrouwen kan de aankoop van een zwangerschapskussen het overwegen waard zijn. Een zwangerschapskussen helpt je prettiger in slaap te vallen! Vaak is het behoorlijk lastig om de slaap te vatten, wanneer je zwanger bent. In combinatie met een veranderende hormoonspiegel maakt onvoldoende nachtrust je mogelijk minder plezierig voor je omgeving. Met een zwangerschapskussen blijf je de vrolijke jij! In dit artikel zetten we drie voordelen van deze kussens voor je op een rijtje. 

#1: profiteer van meer energie overdag

Het voornaamste voordeel van een zwangerschapskussen is dat je beter slaapt. Voldoende nachtrust is essentieel om goed te kunnen blijven presteren op het werk, tijdens het sporten, enzovoorts. Tijdens de zwangerschap verbruikt je lichaam ontzettend veel energie, waardoor een goede nachtrust je lichaam de tijd geeft om te herstellen en zich op te laden voor een volgende dag. Je slaapt langer met een zwangerschapskussen en zal minder vaak wakker worden tijdens de nacht, doordat je vaak dieper slaapt. 

#2: lig stabieler met je grote buik

Naarmate je buik in omvang groeit, wordt het steeds lastiger om een stabiele houding te vinden op bed. Ook op de bank is het soms lastig om een houding te vinden die prettig zit, zonder nog meer last te krijgen van bijvoorbeeld je rug. Door een zwangerschapskussen te gebruiken voorkom je dit. Met dit kussen neem je altijd een stabiele houding aan.  

#3: val sneller in slaap met een zwangerschapskussen

Niet alleen slaap je langer en stabieler met een zwangerschapskussen. Ook val je met deze kussens eerder in slaap! Prettig, want veel zwangere vrouwen blijven tot laat op de avond draaien. Iets wat bepaald niet bijdraagt aan je nachtrust. Overigens wordt een zwangerschapskussen niet alleen gebruikt om in de avond in slaap te vallen. Je kunt het kussen ook gebruiken tijdens een powernap

Meer handige tips voor tijdens je zwangerschap? Lees het op dit blog over ouderschap!

Meer berichten

5 voordelen van een zit sta bureau

5 voordelen van een zit sta bureau

Meerdere werkdagen per week langer dan 8 uur zittend werken is ontzettend ongezond, daar zijn de meeste mensen wel van op de hoogte. Ondanks dat zijn er nog veel mensen die nog geen stappen ondernomen hebben om hun werkhouding te verbeteren. Gezond en ergonomisch...