Welke sanitaire hulpmiddelen voor in de badkamer zijn er?

Gepubliceerd op: 16 februari 2021

De badkamer wordt bij gebruik nat en vochtig, waardoor de kans op ongelukken groter wordt. Gelukkig zijn er de nodige hulpmiddelen om zorgvragers te wassen. Deze hulpmiddelen maken het mogelijk om op een veilige manier te douchen en te badderen. Bij Sani Assist hebben ze diverse sanitaire hulpmiddelen geschikt voor zorginstellingen. Maar welke sanitaire hulpmiddelen zijn er eigenlijk allemaal? Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet!

Voorkom ongelukken in de badkamer

De badkamer is een ruimte waarin een ongeluk altijd in een klein hoekje zit. Al helemaal als de vloer nat en vochtig is door gebruik van de douche of het bad. Om de kans op ongelukken te verkleinen is het verstandig om hulpmiddelen te gebruiken.

Douchestang

Een van de meest gebruikte sanitaire hulpmiddelen is de douchestang. Deze stang onder de douche biedt zorgvragers waarbij douchen steeds moeizamer gaat extra houvast. Tijdens het douchen en wassen geeft een douchestang extra ondersteuning. Dit goedkope sanitaire hulpmiddel kan eenvoudig aan de muur onder de douche of elders in de badkamer bevestigd worden.

Douchezitje

Een douchezitje is een ideaal hulpmiddel om zorgvragers veiliger te kunnen douchen. Meestal wordt een douchezitje aan de muur gemonteerd en is deze inklapbaar. Het uitklappen van het douchezitje zorgt ervoor dat de zorgvrager veilig zittend kan douchen.

Douchebrancard

Om sommige zorgvragers te douchen is het nodig om een douchebrancard te gebruiken, hierdoor is het mogelijk om de zorgvrager horizontaal onder de douche te wassen. Voor zorgvragers die slecht te been zijn is een douchebrancard van Sani Assist een uitstekend hulpmiddel.

Instapbad

Instapbaden, ofwel inloopbaden, zijn de perfecte oplossing om zorgvragers op een veilige manier te laten badderen. Een groot voordeel van dit hulpmiddel is dat de zorgvrager gemakkelijk in kan stappen. Dit verkleint de kans op ongelukken.

Meer berichten

Spiritualiteit en gezondheid

Spiritualiteit en gezondheid

Spiritualiteit en gezondheid kunnen met elkaar verbonden zijn. Ben je benieuwd naar de connectie tussen spiritualiteit en gezondheid? Lees dan verder.Spiritueel ontwikkelenAls je jezelf spiritueel aan het ontwikkelen bent leer je om naar de signalen van je lichaam te...

5 voordelen van een zit sta bureau

5 voordelen van een zit sta bureau

Meerdere werkdagen per week langer dan 8 uur zittend werken is ontzettend ongezond, daar zijn de meeste mensen wel van op de hoogte. Ondanks dat zijn er nog veel mensen die nog geen stappen ondernomen hebben om hun werkhouding te verbeteren. Gezond en ergonomisch...