Welke sanitaire hulpmiddelen voor in de badkamer zijn er?

Gepubliceerd op: 16 februari 2021

De badkamer wordt bij gebruik nat en vochtig, waardoor de kans op ongelukken groter wordt. Gelukkig zijn er de nodige hulpmiddelen om zorgvragers te wassen. Deze hulpmiddelen maken het mogelijk om op een veilige manier te douchen en te badderen. Bij Sani Assist hebben ze diverse sanitaire hulpmiddelen geschikt voor zorginstellingen. Maar welke sanitaire hulpmiddelen zijn er eigenlijk allemaal? Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet!

Voorkom ongelukken in de badkamer

De badkamer is een ruimte waarin een ongeluk altijd in een klein hoekje zit. Al helemaal als de vloer nat en vochtig is door gebruik van de douche of het bad. Om de kans op ongelukken te verkleinen is het verstandig om hulpmiddelen te gebruiken.

Douchestang

Een van de meest gebruikte sanitaire hulpmiddelen is de douchestang. Deze stang onder de douche biedt zorgvragers waarbij douchen steeds moeizamer gaat extra houvast. Tijdens het douchen en wassen geeft een douchestang extra ondersteuning. Dit goedkope sanitaire hulpmiddel kan eenvoudig aan de muur onder de douche of elders in de badkamer bevestigd worden.

Douchezitje

Een douchezitje is een ideaal hulpmiddel om zorgvragers veiliger te kunnen douchen. Meestal wordt een douchezitje aan de muur gemonteerd en is deze inklapbaar. Het uitklappen van het douchezitje zorgt ervoor dat de zorgvrager veilig zittend kan douchen.

Douchebrancard

Om sommige zorgvragers te douchen is het nodig om een douchebrancard te gebruiken, hierdoor is het mogelijk om de zorgvrager horizontaal onder de douche te wassen. Voor zorgvragers die slecht te been zijn is een douchebrancard van Sani Assist een uitstekend hulpmiddel.

Instapbad

Instapbaden, ofwel inloopbaden, zijn de perfecte oplossing om zorgvragers op een veilige manier te laten badderen. Een groot voordeel van dit hulpmiddel is dat de zorgvrager gemakkelijk in kan stappen. Dit verkleint de kans op ongelukken.

Meer berichten

Het belang van goede huidverzorging

Het belang van goede huidverzorging

Een goede huidverzorging is belangrijker dan je denkt. Met een goede verzorging zorg je ervoor dat de huid schoon blijft, soepel en zacht aan blijft voelen. Het gaat daarbij ook de veroudering tegen. De verzorging van huid wordt dan ook vaak onderschat. Dat is...

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Verschillende werkgevers vragen hun personeel om werkschoenen, ofwel veiligheidsschoenen, te dragen. Vraagt jouw werkgever dit ook van jou en draag je daarom dagelijks werkschoenen? Dan kan het zijn dat je na een tijdje last gaat krijgen van pijnlijke voeten....

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Heb je bepaalde pijnklachten of andere problemen waar je maar niet vanaf komt? Probeer hypnotherapie, een therapie waar je onderbewustzijn wordt gebruikt. Veel mensen zijn onbekend met deze therapie en er bestaan helaas nog veel fabels over. Tijd om deze te...