Welke sanitaire hulpmiddelen voor in de badkamer zijn er?

Gepubliceerd op: 16 februari 2021

De badkamer wordt bij gebruik nat en vochtig, waardoor de kans op ongelukken groter wordt. Gelukkig zijn er de nodige hulpmiddelen om zorgvragers te wassen. Deze hulpmiddelen maken het mogelijk om op een veilige manier te douchen en te badderen. Bij Sani Assist hebben ze diverse sanitaire hulpmiddelen geschikt voor zorginstellingen. Maar welke sanitaire hulpmiddelen zijn er eigenlijk allemaal? Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet!

Voorkom ongelukken in de badkamer

De badkamer is een ruimte waarin een ongeluk altijd in een klein hoekje zit. Al helemaal als de vloer nat en vochtig is door gebruik van de douche of het bad. Om de kans op ongelukken te verkleinen is het verstandig om hulpmiddelen te gebruiken.

Douchestang

Een van de meest gebruikte sanitaire hulpmiddelen is de douchestang. Deze stang onder de douche biedt zorgvragers waarbij douchen steeds moeizamer gaat extra houvast. Tijdens het douchen en wassen geeft een douchestang extra ondersteuning. Dit goedkope sanitaire hulpmiddel kan eenvoudig aan de muur onder de douche of elders in de badkamer bevestigd worden.

Douchezitje

Een douchezitje is een ideaal hulpmiddel om zorgvragers veiliger te kunnen douchen. Meestal wordt een douchezitje aan de muur gemonteerd en is deze inklapbaar. Het uitklappen van het douchezitje zorgt ervoor dat de zorgvrager veilig zittend kan douchen.

Douchebrancard

Om sommige zorgvragers te douchen is het nodig om een douchebrancard te gebruiken, hierdoor is het mogelijk om de zorgvrager horizontaal onder de douche te wassen. Voor zorgvragers die slecht te been zijn is een douchebrancard van Sani Assist een uitstekend hulpmiddel.

Instapbad

Instapbaden, ofwel inloopbaden, zijn de perfecte oplossing om zorgvragers op een veilige manier te laten badderen. Een groot voordeel van dit hulpmiddel is dat de zorgvrager gemakkelijk in kan stappen. Dit verkleint de kans op ongelukken.

Meer berichten

3 redenen om naar de fysiotherapeut te gaan

3 redenen om naar de fysiotherapeut te gaan

Ervaar je lichamelijke klachten? Dan is het verstandig om naar de fysiotherapeut te gaan. Maar er zijn nog meer redenen om de fysiotherapeut te bezoeken. Ga hieronder verder met lezen om meer te weten over de 3 redenen waarom je naar een fysiotherapeut zou moeten...

Tips voor de juiste oefeningen om thuis uit te voeren

Tips voor de juiste oefeningen om thuis uit te voeren

Zodra de sportscholen weer open gaan, ben ik de eerste die voor de deur staat. Wie heeft het niet iemand horen zeggen? Waarom dan pas starten? Het is zonde om nu nog twee, drie maanden stil te zitten, terwijl je al zoveel oefeningen kunt uitvoeren buiten de...

Hoe richt je een gezonde thuiswerkplek in?

Hoe richt je een gezonde thuiswerkplek in?

Werk jij (gedeeltelijk) vanuit huis? Dan is het belangrijk dat je in je eigen woning de ideale werkplek weet te creëren. Vanuit huis werken heeft zo z’n voordelen, maar wanneer je niet aan je gezondheid denkt, kan het ook tot fysieke en mentale nadelen leiden. Wanneer...