Wat is de beste verzorging voor je baard?

Gepubliceerd op: 26 april 2021

Hoewel het van heel veel mannen erg jammer is, omdat ze er zonder baard tien keer knapper uitzien, is het tegenwoordig helemaal in, om een baard te hebben. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat en baard tijdloos is en het ultieme symbool is voor de mannelijkheid. Heb is eindelijk zover, na lang wachten knippen en trimmen, heb je de baard die kort, lang, vol, stoer of chique is, waar je trots op bent. Dan is het best wel handig als je weet hoe je die bos haar aan je kin, het beste kan verzorgen.

Model

Kort, lang, vol, stoer of chique, je zal altijd genoodzaakt zijn om je baard in model te houden.  Om je baard zo te houden, zoals jij hem voor ogen ziet, zal je hebt regelmatig moeten knippen, of trimmen. Wanneer je je baard bij wil knippen, gebruik dan altijd een goede en geschikte schaar, dus niet de keukenschaar. Houd je de baard bij door middel van een baardtrimmer, let bij aanschaf dan goed op de mogelijkheden van de baardtrimmer en de lengte van je baard. Oké, je hebt dus eindelijk de baard die je wil en nu?

Haar is toch haar?

Laten we beginnen om te zeggen dat niet al het haar op je lichaam hetzelfde is. Een man heeft drie soorten haar, te weten het lichaamshaar, baardhaar en hoofdhaar. Nu denk je, haar is toch haar? Nou nee, het haar over je gehele lichaam is namelijk onderhevig aan het hormoon testosteron. Er zit wel degelijk verschil in je hoofdhaar en je baardhaar. De huid op je gezicht is namelijk veel gevoeliger voor testosteron. Je zal gemerkt hebben dat je baardharen dikker zijn, gekruld en soms een andere kleur dan het haar op je hoofd. Dat komt omdat je huid gevoeliger is door het testosteron en hierdoor de haarzakjes veel grilliger zijn. 

Shampoo

We zijn er dus achter dat baardhaar niet hetzelfde is als hoofdhaar. Daarmee zeggen we dus zelf al dat de verzorging ook verschilt en geen gewone shampoo kunnen gebruiken. Omdat je op je hoofdhuid meer talgklieren hebt dan op je gezicht, is de pH-waarde wat zuurder. Als je een gewone shampoo voor je baard zou gebruiken, dan droogt je gezichtshuid uit en kan je irritatie, zoals jeuk krijgen en wordt je huid gevoeliger voor bacteriën. Het is dus verstandig om een geschikte baard shampoo te gebruiken.

Conditioner

Dat jij je baard regelmatig wast lijkt ons niet meer dan vanzelfsprekend. Er zijn veel mensen die na het wassen van hun hoofdhaar, een conditioner gebruiken. Voor je baard zou dat ook niet onverstandig zijn. Ook hier geld dat een conditioner voor je hoofdhaar niet hetzelfde is als voor je baard. Een baard conditioner zorgt voor een goede en juiste voeding van de haarzakjes van je baard, waardoor je baard in topconditie blijft. Daarnaast heeft het ook nog een voordeel dat door het gebruik van een goede baardconditioner, de haren minder gaan kroezen, wat de meeste mannen wel prettig vinden.

Meer berichten

Tips voor de juiste oefeningen om thuis uit te voeren

Tips voor de juiste oefeningen om thuis uit te voeren

Zodra de sportscholen weer open gaan, ben ik de eerste die voor de deur staat. Wie heeft het niet iemand horen zeggen? Waarom dan pas starten? Het is zonde om nu nog twee, drie maanden stil te zitten, terwijl je al zoveel oefeningen kunt uitvoeren buiten de...

Hoe richt je een gezonde thuiswerkplek in?

Hoe richt je een gezonde thuiswerkplek in?

Werk jij (gedeeltelijk) vanuit huis? Dan is het belangrijk dat je in je eigen woning de ideale werkplek weet te creëren. Vanuit huis werken heeft zo z’n voordelen, maar wanneer je niet aan je gezondheid denkt, kan het ook tot fysieke en mentale nadelen leiden. Wanneer...