Waarom je beter huidverzorgingsproducten zonder parfum gebruikt

Gepubliceerd op: 26 april 2021

Helaas is het zo dat je huid steeds vaker een allergische reactie heeft op een huidverzorging of parfum. Ligt dat aan jouw huid, of aan het product wat je gebruikt? Wij denken dat het aan de producten voor huidverzorging en parfums ligt. Je huid veranderd immers niet, maar de samenstelling van de producten wel. In de meeste producten bevatten parfum, alcohol, kleurstoffen en nog meer van die vage chemische toestanden. Dermalogica is bijvoorbeeld een producent die cosmeceutical producten maakt. 

Met andere woorden maken en adviseren zij producten die tussen cosmetisch en medisch in zitten. Dermalogica gebruikt geen alcohol, synthetische kleurstoffen of minerale oliën en is een natuurlijke concerveerder. Hierdoor maakt een product van Dermalogica het ook mogelijk om verder door te dringen tot in de lederhuid, terwijl gewone cosmetische producten alleen werken in de bovenste laag van de opperhuid.

Parfum en de huid

Als je een gevoelige huid hebt, kan het maar zo gebeuren dat je na het gebruik van een huidverzorging of parfum, direct een geïrriteerde huid krijgt, zoals bijvoorbeeld jeuk en een rode huid. Parfum is daar de oorzaak van en kan er niet alleen voor zorgen dat je huid geïrriteerd raakt, maar je huid is ook nog eens eerder vatbaar voor ontstekingen. Het kan ook zijn dat je er helemaal geen last van hebt, maar door het gebruik van parfum op je huid, kan er afbraak zijn aan je callogeen. Ook daar merk je nog helemaal niets van, maar na tien tallen jaren zal je uiteindelijk de invloed hiervan zeker gaan merken.

Waarom gebruik je beter producten zonder parfum

De vraag blijft dan, waarom wordt er dan toch parfum in huidverzorgingsproducten gebruikt. Om een doodeenvoudige reden, je wil lekker nou eenmaal lekker ruiken. En producenten weten dat en zullen dat ook gewoon blijven produceren, zolang de geur belangrijker is dan de huidverzorging zelf.

Waarom wij parfum willen

Hoe krom wil je het hebben. Je wil een goede huidverzorging hebben, want je wil een mooie huid hebben, maar het eerste wat je doet is ruiken welk luchtje eraan zit, oftewel welke parfum er gebruikt is. Je wil graag je huid verzorgen, maar kiest voor een product met parfum dat op de lange duur dus eigenlijk heel slecht voor je huid is. Hoe tegenstrijdig is dat? Het is beter een product met natuurlijke geurstoffen te kopen en omdat parfum op je huid een afwijkende geur kan opleveren door de zuurtegraad van je huid, is het slimmer om de parfum op je kleding te gebruiken.

Meer berichten

Tips voor de juiste oefeningen om thuis uit te voeren

Tips voor de juiste oefeningen om thuis uit te voeren

Zodra de sportscholen weer open gaan, ben ik de eerste die voor de deur staat. Wie heeft het niet iemand horen zeggen? Waarom dan pas starten? Het is zonde om nu nog twee, drie maanden stil te zitten, terwijl je al zoveel oefeningen kunt uitvoeren buiten de...

Hoe richt je een gezonde thuiswerkplek in?

Hoe richt je een gezonde thuiswerkplek in?

Werk jij (gedeeltelijk) vanuit huis? Dan is het belangrijk dat je in je eigen woning de ideale werkplek weet te creëren. Vanuit huis werken heeft zo z’n voordelen, maar wanneer je niet aan je gezondheid denkt, kan het ook tot fysieke en mentale nadelen leiden. Wanneer...

Wat is de beste verzorging voor je baard?

Wat is de beste verzorging voor je baard?

Hoewel het van heel veel mannen erg jammer is, omdat ze er zonder baard tien keer knapper uitzien, is het tegenwoordig helemaal in, om een baard te hebben. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat en baard tijdloos is en het ultieme symbool is voor de mannelijkheid. Heb...