Waarom je beter huidverzorgingsproducten zonder parfum gebruikt

Gepubliceerd op: 26 april 2021

Helaas is het zo dat je huid steeds vaker een allergische reactie heeft op een huidverzorging of parfum. Ligt dat aan jouw huid, of aan het product wat je gebruikt? Wij denken dat het aan de producten voor huidverzorging en parfums ligt. Je huid veranderd immers niet, maar de samenstelling van de producten wel. In de meeste producten bevatten parfum, alcohol, kleurstoffen en nog meer van die vage chemische toestanden. Dermalogica is bijvoorbeeld een producent die cosmeceutical producten maakt. 

Met andere woorden maken en adviseren zij producten die tussen cosmetisch en medisch in zitten. Dermalogica gebruikt geen alcohol, synthetische kleurstoffen of minerale oliën en is een natuurlijke concerveerder. Hierdoor maakt een product van Dermalogica het ook mogelijk om verder door te dringen tot in de lederhuid, terwijl gewone cosmetische producten alleen werken in de bovenste laag van de opperhuid.

Parfum en de huid

Als je een gevoelige huid hebt, kan het maar zo gebeuren dat je na het gebruik van een huidverzorging of parfum, direct een geïrriteerde huid krijgt, zoals bijvoorbeeld jeuk en een rode huid. Parfum is daar de oorzaak van en kan er niet alleen voor zorgen dat je huid geïrriteerd raakt, maar je huid is ook nog eens eerder vatbaar voor ontstekingen. Het kan ook zijn dat je er helemaal geen last van hebt, maar door het gebruik van parfum op je huid, kan er afbraak zijn aan je callogeen. Ook daar merk je nog helemaal niets van, maar na tien tallen jaren zal je uiteindelijk de invloed hiervan zeker gaan merken.

Waarom gebruik je beter producten zonder parfum

De vraag blijft dan, waarom wordt er dan toch parfum in huidverzorgingsproducten gebruikt. Om een doodeenvoudige reden, je wil lekker nou eenmaal lekker ruiken. En producenten weten dat en zullen dat ook gewoon blijven produceren, zolang de geur belangrijker is dan de huidverzorging zelf.

Waarom wij parfum willen

Hoe krom wil je het hebben. Je wil een goede huidverzorging hebben, want je wil een mooie huid hebben, maar het eerste wat je doet is ruiken welk luchtje eraan zit, oftewel welke parfum er gebruikt is. Je wil graag je huid verzorgen, maar kiest voor een product met parfum dat op de lange duur dus eigenlijk heel slecht voor je huid is. Hoe tegenstrijdig is dat? Het is beter een product met natuurlijke geurstoffen te kopen en omdat parfum op je huid een afwijkende geur kan opleveren door de zuurtegraad van je huid, is het slimmer om de parfum op je kleding te gebruiken.

Meer berichten

Het belang van goede huidverzorging

Het belang van goede huidverzorging

Een goede huidverzorging is belangrijker dan je denkt. Met een goede verzorging zorg je ervoor dat de huid schoon blijft, soepel en zacht aan blijft voelen. Het gaat daarbij ook de veroudering tegen. De verzorging van huid wordt dan ook vaak onderschat. Dat is...

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Verschillende werkgevers vragen hun personeel om werkschoenen, ofwel veiligheidsschoenen, te dragen. Vraagt jouw werkgever dit ook van jou en draag je daarom dagelijks werkschoenen? Dan kan het zijn dat je na een tijdje last gaat krijgen van pijnlijke voeten....

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Heb je bepaalde pijnklachten of andere problemen waar je maar niet vanaf komt? Probeer hypnotherapie, een therapie waar je onderbewustzijn wordt gebruikt. Veel mensen zijn onbekend met deze therapie en er bestaan helaas nog veel fabels over. Tijd om deze te...