Waarom is sporten goed voor je?

Gepubliceerd op: 12 december 2017

 

Veel Nederlanders sporten te weinig. Maar er zijn zo veel redenen waarom sporten goed voor onze gezondheid is. In een voorgaand artikel heb je tips kunnen lezen om jezelf te motiveren tot sporten. In dit artikel vind je waarom sporten goed voor je is.

Maakt je vrolijk

Tijdens het sporten maak je neurotransmitters aan. Dit stofje zorgt ervoor dat je minder snel een depressief gevoel krijgt. Op deze manier kan je de antidepressiva laten staan.

Sociaal

Contact met de buitenwereld is voor ieder mens goed. Bij het uitvoeren van een teamsport zal je sociaal veel sterker worden.

Brengt je spijsvertering op gang

Sporten heeft een goede werking op je spijsvertering. Heb je vaak last van je darmen? Vaak heb je dan geen behoefte aan beweging maar probeer het eens! Het kan namelijk een positief effect op je darmen hebben.

Ontspanning

Sporten zorgt ervoor dat je lichaam lekker ontspant. Tijdens het sporten maak je ook  je hoofd leeg. Met een leeg hoofd is het makkelijker om te gaan leren of nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Minder stress

Tijdens het sporten komen de stofjes endorfine en serotonine vrij. Dit zijn stofjes die een goede werking op je gelukshormoon geven. Dit geeft een kalmerend effect waardoor je minder last van stress zult hebben.

Meer energie

Voel je je vaak futloos en heb je geen zin om dingen beet te pakken? Sleep je zelf eens van de bank af! Door lekker te gaan sporten krijg je weer energie. Je hebt weer zin om nieuwe dingen aan te pakken.

Betere slaap

Heb je veel last van slapeloosheid? Doormiddel van sporten ga je meer energie verbranden. Je lichaam heeft dan weer meer slaap nodig. Je zult tijdens de nacht weer lekker door kunnen slapen.

Goede houding

Mensen die veel bewegen zitten beter in hun vel. Bij de meeste sporters zie je dit heel duidelijk. Zij hebben rechtere houding en minder snel last van rugklachten.

Menstruatie

Heb je als vrouw veel last van pijn tijdens je menstruatie? Door te gaan sporten ontspant je lichaam waardoor je minder last van pijn zult hebben. Sporten kan ervoor zorgen dat je geen last van menstruatiepijn zult  hebben.

regelmaat

Het is belangrijk dat je geregeld sport. Ga niet gelijk overdreven veel sporten want dan hou je het niet voor een lange tijd vol. Ga voor jezelf eens na of je graag in team verband of alleen sport.  Plan twee vaste avonden in de week op deze manier hou je het veel langer vol.

 

Meer berichten

Het belang van goede huidverzorging

Het belang van goede huidverzorging

Een goede huidverzorging is belangrijker dan je denkt. Met een goede verzorging zorg je ervoor dat de huid schoon blijft, soepel en zacht aan blijft voelen. Het gaat daarbij ook de veroudering tegen. De verzorging van huid wordt dan ook vaak onderschat. Dat is...

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Verschillende werkgevers vragen hun personeel om werkschoenen, ofwel veiligheidsschoenen, te dragen. Vraagt jouw werkgever dit ook van jou en draag je daarom dagelijks werkschoenen? Dan kan het zijn dat je na een tijdje last gaat krijgen van pijnlijke voeten....

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Heb je bepaalde pijnklachten of andere problemen waar je maar niet vanaf komt? Probeer hypnotherapie, een therapie waar je onderbewustzijn wordt gebruikt. Veel mensen zijn onbekend met deze therapie en er bestaan helaas nog veel fabels over. Tijd om deze te...