Waarom citrusvruchten zo gezond zijn

Gepubliceerd op: 27 juni 2019

In de zomer worden citrusvruchten als sinaasappel, grapefruit, limoen, mandarijn en citroen vaak gegeten om hun dorstlessende eigenschap. Het nuttigen van citrusfruit brengt echter nog veel meer voordelen met zich mee.

Spijsvertering

Door citrusvruchten te eten les je niet alleen je dorst. Je krijgt namelijk ook veel gezonde vezels binnen die een positieve werking hebben op je spijsvertering. Mocht je dus zo nu en dan last hebben van een slecht werkende spijsvertering; eet dan citrusvruchten zodat deze je kunnen helpen om je spijsvertering weer op gang te krijgen.

Gezonder dan een vitaminepil

Omdat citrusvruchten barsten van de vitamines kun je een punt zetten achter je vitaminepilgebruik als je dagelijks citrusfruit eet. Let er wel op dat je niet altijd hetzelfde stuk citrusfruit eet, want iedere citrusvrucht heeft zijn eigen unieke vitamines die allemaal een positieve werking hebben op jouw levenskwaliteit.

Je kunt het nuttigen van verschillende citrusvruchten heel eenvoudig afwisselen door dagelijks een smoothie te maken die meerdere stuks citrusfruit bevat. Combineer bijvoorbeeld een citroen en een limoen met een grote hoeveelheid ijs en 150 ml tonic en 40 ml gin voor een heerlijke, verfrissende, gezonde, detoxerende, spijsvertering bevorderende, voedzame, en dorstlessende smoothie.

Ook kun je door citrusvruchten ‘ongezonde’ dingen gezond maken, door bijvoorbeeld een schijfje citroen op je Wiener schnitzel te leggen of door een partje limoen in de hals van een Corona gerstensmoothie aan te brengen breng je de ongezond-gezond-verhouding weer volledig in evenwicht.

‘Ik hoop niet dat ik kanker heb’

Een befaamde uitspraak uit sketchprogramma Sluipschutters is: ‘ik hoop niet dat ik kanker heb’.
Ik denk dat wij dit met malkander kunnen beamen, want niemand heeft zin in de gevolgen van de verschrikkelijke ziekte kanker. ‘Voorkomen is beter dan genezen’ gaat in deze casus dan ook helemaal op. Voorkomen bewerkstelligen kan met behulp van de alom geprezen citrusvruchten, want uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mede(!) door het veelvuldige gebruik van citrusvruchten de ziekte kanker voorkomen kan worden.

Waarom kiezen voor een citrusvrucht?

Mocht jij voortaan onbekommerd je rug willen snuiten, dan doe je er goed aan om dagelijks een of meer stukken citrusfruit te verorberen. Naast de betere stoelgang bewerkstelligt het gebruik van citrusfruit ook nog is een significante daling op de kans dat je te maken krijgt met kanker .

Wil jij dus gezonder door het leven gaan op een niet te moeilijke manier? Leg dan eens een schijfje citroen op je Wiener schnitzel of vraag op het terras om een partje limoen in de hals van je Corona zodat je met een minimale menu-aanpassing tot maximaal van het leven kunt genieten.

Meer berichten

3 redenen om naar de fysiotherapeut te gaan

3 redenen om naar de fysiotherapeut te gaan

Ervaar je lichamelijke klachten? Dan is het verstandig om naar de fysiotherapeut te gaan. Maar er zijn nog meer redenen om de fysiotherapeut te bezoeken. Ga hieronder verder met lezen om meer te weten over de 3 redenen waarom je naar een fysiotherapeut zou moeten...

Tips voor de juiste oefeningen om thuis uit te voeren

Tips voor de juiste oefeningen om thuis uit te voeren

Zodra de sportscholen weer open gaan, ben ik de eerste die voor de deur staat. Wie heeft het niet iemand horen zeggen? Waarom dan pas starten? Het is zonde om nu nog twee, drie maanden stil te zitten, terwijl je al zoveel oefeningen kunt uitvoeren buiten de...

Hoe richt je een gezonde thuiswerkplek in?

Hoe richt je een gezonde thuiswerkplek in?

Werk jij (gedeeltelijk) vanuit huis? Dan is het belangrijk dat je in je eigen woning de ideale werkplek weet te creëren. Vanuit huis werken heeft zo z’n voordelen, maar wanneer je niet aan je gezondheid denkt, kan het ook tot fysieke en mentale nadelen leiden. Wanneer...