Waarom citrusvruchten zo gezond zijn

Gepubliceerd op: 27 juni 2019

In de zomer worden citrusvruchten als sinaasappel, grapefruit, limoen, mandarijn en citroen vaak gegeten om hun dorstlessende eigenschap. Het nuttigen van citrusfruit brengt echter nog veel meer voordelen met zich mee.

Spijsvertering

Door citrusvruchten te eten les je niet alleen je dorst. Je krijgt namelijk ook veel gezonde vezels binnen die een positieve werking hebben op je spijsvertering. Mocht je dus zo nu en dan last hebben van een slecht werkende spijsvertering; eet dan citrusvruchten zodat deze je kunnen helpen om je spijsvertering weer op gang te krijgen.

Gezonder dan een vitaminepil

Omdat citrusvruchten barsten van de vitamines kun je een punt zetten achter je vitaminepilgebruik als je dagelijks citrusfruit eet. Let er wel op dat je niet altijd hetzelfde stuk citrusfruit eet, want iedere citrusvrucht heeft zijn eigen unieke vitamines die allemaal een positieve werking hebben op jouw levenskwaliteit.

Je kunt het nuttigen van verschillende citrusvruchten heel eenvoudig afwisselen door dagelijks een smoothie te maken die meerdere stuks citrusfruit bevat. Combineer bijvoorbeeld een citroen en een limoen met een grote hoeveelheid ijs en 150 ml tonic en 40 ml gin voor een heerlijke, verfrissende, gezonde, detoxerende, spijsvertering bevorderende, voedzame, en dorstlessende smoothie.

Ook kun je door citrusvruchten ‘ongezonde’ dingen gezond maken, door bijvoorbeeld een schijfje citroen op je Wiener schnitzel te leggen of door een partje limoen in de hals van een Corona gerstensmoothie aan te brengen breng je de ongezond-gezond-verhouding weer volledig in evenwicht.

‘Ik hoop niet dat ik kanker heb’

Een befaamde uitspraak uit sketchprogramma Sluipschutters is: ‘ik hoop niet dat ik kanker heb’.
Ik denk dat wij dit met malkander kunnen beamen, want niemand heeft zin in de gevolgen van de verschrikkelijke ziekte kanker. ‘Voorkomen is beter dan genezen’ gaat in deze casus dan ook helemaal op. Voorkomen bewerkstelligen kan met behulp van de alom geprezen citrusvruchten, want uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mede(!) door het veelvuldige gebruik van citrusvruchten de ziekte kanker voorkomen kan worden.

Waarom kiezen voor een citrusvrucht?

Mocht jij voortaan onbekommerd je rug willen snuiten, dan doe je er goed aan om dagelijks een of meer stukken citrusfruit te verorberen. Naast de betere stoelgang bewerkstelligt het gebruik van citrusfruit ook nog is een significante daling op de kans dat je te maken krijgt met kanker .

Wil jij dus gezonder door het leven gaan op een niet te moeilijke manier? Leg dan eens een schijfje citroen op je Wiener schnitzel of vraag op het terras om een partje limoen in de hals van je Corona zodat je met een minimale menu-aanpassing tot maximaal van het leven kunt genieten.

Meer berichten

Het belang van goede huidverzorging

Het belang van goede huidverzorging

Een goede huidverzorging is belangrijker dan je denkt. Met een goede verzorging zorg je ervoor dat de huid schoon blijft, soepel en zacht aan blijft voelen. Het gaat daarbij ook de veroudering tegen. De verzorging van huid wordt dan ook vaak onderschat. Dat is...

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Verschillende werkgevers vragen hun personeel om werkschoenen, ofwel veiligheidsschoenen, te dragen. Vraagt jouw werkgever dit ook van jou en draag je daarom dagelijks werkschoenen? Dan kan het zijn dat je na een tijdje last gaat krijgen van pijnlijke voeten....

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Heb je bepaalde pijnklachten of andere problemen waar je maar niet vanaf komt? Probeer hypnotherapie, een therapie waar je onderbewustzijn wordt gebruikt. Veel mensen zijn onbekend met deze therapie en er bestaan helaas nog veel fabels over. Tijd om deze te...