Waarom citrusvruchten zo gezond zijn

Gepubliceerd op: 27 juni 2019

In de zomer worden citrusvruchten als sinaasappel, grapefruit, limoen, mandarijn en citroen vaak gegeten om hun dorstlessende eigenschap. Het nuttigen van citrusfruit brengt echter nog veel meer voordelen met zich mee.

Spijsvertering

Door citrusvruchten te eten les je niet alleen je dorst. Je krijgt namelijk ook veel gezonde vezels binnen die een positieve werking hebben op je spijsvertering. Mocht je dus zo nu en dan last hebben van een slecht werkende spijsvertering; eet dan citrusvruchten zodat deze je kunnen helpen om je spijsvertering weer op gang te krijgen.

Gezonder dan een vitaminepil

Omdat citrusvruchten barsten van de vitamines kun je een punt zetten achter je vitaminepilgebruik als je dagelijks citrusfruit eet. Let er wel op dat je niet altijd hetzelfde stuk citrusfruit eet, want iedere citrusvrucht heeft zijn eigen unieke vitamines die allemaal een positieve werking hebben op jouw levenskwaliteit.

Je kunt het nuttigen van verschillende citrusvruchten heel eenvoudig afwisselen door dagelijks een smoothie te maken die meerdere stuks citrusfruit bevat. Combineer bijvoorbeeld een citroen en een limoen met een grote hoeveelheid ijs en 150 ml tonic en 40 ml gin voor een heerlijke, verfrissende, gezonde, detoxerende, spijsvertering bevorderende, voedzame, en dorstlessende smoothie.

Ook kun je door citrusvruchten ‘ongezonde’ dingen gezond maken, door bijvoorbeeld een schijfje citroen op je Wiener schnitzel te leggen of door een partje limoen in de hals van een Corona gerstensmoothie aan te brengen breng je de ongezond-gezond-verhouding weer volledig in evenwicht.

‘Ik hoop niet dat ik kanker heb’

Een befaamde uitspraak uit sketchprogramma Sluipschutters is: ‘ik hoop niet dat ik kanker heb’.
Ik denk dat wij dit met malkander kunnen beamen, want niemand heeft zin in de gevolgen van de verschrikkelijke ziekte kanker. ‘Voorkomen is beter dan genezen’ gaat in deze casus dan ook helemaal op. Voorkomen bewerkstelligen kan met behulp van de alom geprezen citrusvruchten, want uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mede(!) door het veelvuldige gebruik van citrusvruchten de ziekte kanker voorkomen kan worden.

Waarom kiezen voor een citrusvrucht?

Mocht jij voortaan onbekommerd je rug willen snuiten, dan doe je er goed aan om dagelijks een of meer stukken citrusfruit te verorberen. Naast de betere stoelgang bewerkstelligt het gebruik van citrusfruit ook nog is een significante daling op de kans dat je te maken krijgt met kanker .

Wil jij dus gezonder door het leven gaan op een niet te moeilijke manier? Leg dan eens een schijfje citroen op je Wiener schnitzel of vraag op het terras om een partje limoen in de hals van je Corona zodat je met een minimale menu-aanpassing tot maximaal van het leven kunt genieten.

Meer berichten

Review van de gezonde ontbijt bijbel

Review van de gezonde ontbijt bijbel

De Gezonde Ontbijt Bijbel is een ebook wat ik al lange tijd had willen behandelen, maar nog niet de tijd voor heb gehad om een review over te schrijven. Gelukkig heb ik het nu wat rustiger, en kan ik nu de tijd nemen om een review over de Gezonde Ontbijt Bijbel te...

3 verschillende sportvoedingen

3 verschillende sportvoedingen

Mensen die hard aan het sporten zijn herkennen het wel: ‘sporten is 20% en de voeding is 80%’. Dit wordt vaak gezegd tegen sporters en dan met name mensen die fitnessen. Voeding is dus erg belangrijk bij het sporten, maar welke verschillende sportvoedingen zijn er...

Rouwbloemen kiezen voor een persoonlijke uitvaart

Rouwbloemen kiezen voor een persoonlijke uitvaart

Het vinden van een geschikt rouwboeket kan best lastig zijn. Welke soorten rouwbloemen passen in een rouwboeket voor een persoonlijke uitvaart? Wat zijn de kleuren die vaak gebruikt worden in een dergelijk boeket? Op deze pagina vind je een aantal handige tips, die je...