Spiritualiteit en gezondheid

Gepubliceerd op: 7 april 2021

Spiritualiteit en gezondheid kunnen met elkaar verbonden zijn. Ben je benieuwd naar de connectie tussen spiritualiteit en gezondheid? Lees dan verder.

Spiritueel ontwikkelen
Als je jezelf spiritueel aan het ontwikkelen bent leer je om naar de signalen van je lichaam te luisteren. Bepaalde gezondheidsklachten -zoals hoofdpijn of buikpijn- kunnen wijzen op een achterliggend probleem. Zo kan de pijn een lichamelijke oorzaak hebben maar ook ontstaan door emotionele problemen zoals stress of disbalans. Je lichaam geeft je in feite een boodschap door middel van gezondheidsklachten. Als je gezondheidsklachten hebt kan het dus raadzaam zijn om de spirituele betekenis van de klachten op te zoeken of aan te kaarten bij een holistisch therapeut. Op deze manier kun je kijken hoe je beter in je vel kan komen te zitten. Zo heb je misschien baat bij ademhalingsoefeningen of meditatie om je hoofd leeg te maken. Houd er wel rekening mee dat het bij langdurige of ernstige gezondheidsklachten verstandig is om een arts te bezoeken. Het is altijd belangrijk om een lichamelijke oorzaak van de klachten uit te sluiten.

Leven spirituele mensen gezonder?
Het is natuurlijk te kort door de bocht om te zeggen dat spirituele mensen gezonder zijn dan andere mensen. Toch kan spiritualiteit wel een goede invloed op je leven (en gezondheid) hebben. Zo vinden sommige mensen het fijn om een gebed uit te oefenen of op een andere manier bewustzijn te creëren. Op deze manier ervaren zij minder stress en kunnen zij bepaalde emotionele problemen beter oplossen of loslaten. Ook leer je –als je je spiritueel aan het ontwikkelen bent- om een moment voor jezelf in te plannen. Dit heeft vaak een goede invloed op de gemoedstoestand en kan er voor zorgen dat je je gelukkiger en gezonder gaat voelen. Tot slot ervaren veel mensen positieve energie dankzij spiritualiteit. Deze positieve energie helpt je om beter in het leven te staan en kan er voor zorgen dat bepaalde stressgerelateerde klachten verdwijnen.

Meer berichten

5 voordelen van een zit sta bureau

5 voordelen van een zit sta bureau

Meerdere werkdagen per week langer dan 8 uur zittend werken is ontzettend ongezond, daar zijn de meeste mensen wel van op de hoogte. Ondanks dat zijn er nog veel mensen die nog geen stappen ondernomen hebben om hun werkhouding te verbeteren. Gezond en ergonomisch...