Problemen met je tanden? Probeer deze nuttige tips!

Gepubliceerd op: 2 februari 2021

Het is niet zo gemakkelijk om je aan goede gewoonten op het gebied van tandhygiëne te houden, maar het is wel iets dat je je hele leven zou moeten doen. Je moet je blijven inzetten als je wilt dat je glimlach altijd gezond blijft. Blijf lezen voor waardevolle tips voor gebitsverzorging.

Flossen is net zo belangrijk als je tanden poetsen. Als je niet na elke maaltijd flost, zullen bacteriën zich tussen je tanden ophopen en ze beschadigen. Neem een paar minuten de tijd om na het eten te flossen, en je zult een verschil merken. Je tanden zullen er witter uitzien na een paar maanden regelmatig flossen.

Je kunt lippenstift dragen om je tanden er wit uit te laten zien. Je tanden lijken witter als je tinten lichtrood of koraal kiest. Lichte kleuren doen het tegenovergestelde. Ze kunnen witte tanden geel doen lijken.

Als je de tandhygiëne ernstig neemt, is het absoluut noodzakelijk dat je stopt met roken. Roken is op vele manieren vreselijk voor je tanden. Het verkleurt ze, en beschadigt ook je tandvlees. Als je tandvlees niet voldoende bloedtoevoer krijgt, ben je vatbaar voor veel verschillende gezondheidsproblemen, zoals tandvleesontsteking.

Wordt je tandvlees zachter, voelt het ontstoken aan of ziet het er gezwollen uit? Dit zijn tekenen van tandvleesontsteking. Je moet meteen naar je tandarts gaan om je tandvlees te laten inspecteren. Je kunt tandvleesontsteking overwinnen als je bereid bent je mondhygiëne te verbeteren en wat veranderingen in je eetpatroon aan te brengen.

Hoe krijg je een mooi glimlach gebit?

Stop met roken. Roken is echt schadelijk voor je glimlach. Je bent je er misschien al van bewust dat het je tanden verkleurt. Roken belemmert ook de bloedtoevoer naar je tandvlees. Dit kan het moeilijker maken om tandvleesproblemen op te sporen. Roken kan in de toekomst grote gebitsproblemen veroorzaken door vroegtijdige ontdekking helemaal te verhinderen.

Als je graag een mooi gebit wilt hebben, vermijd dan roken. Je zult zowel in het algemeen als mondeling een betere gezondheid hebben als je stopt met roken. Veel middelen kunnen je helpen bij het stoppen. Praat ook met je dokter als je klaar bent om te stoppen. De dokter kan je helpen!

Verstandskiezen zijn nodig in het mechanisme van het kauwen van voedsel. De meeste mensen laten hun verstandskiezen trekken kort nadat ze doorkomen. Orthodontisten verwijderen de verstandskiezen meestal voordat ze een beugel of andere corrigerende voorzieningen plaatsen. Als je verstandskiezen pijn veroorzaken, moeten ze getrokken worden voor ze geïnfecteerd raken.

Een goede methode om je gebit in de best mogelijke conditie te houden is de mogelijkheid te onderzoeken om tandverzegeling aan te laten brengen. Deze beschermende coatings van plastic materiaal worden direct op het kauwvlak van de tanden aangebracht. Op deze manier kun je een pro-actieve stap nemen die het ontstaan van tandbederf kan afwenden.

Doe wat je kunt om je mond fris te houden. Om de frisheid van je adem te controleren, probeer je je handpalm af te likken en eraan te ruiken terwijl hij nat is. Als er een luchtje aan zit, probeer dan een pepermuntje te pakken dat suikervrij is. Als je een mondspoelmiddel nodig hebt om dit probleem te bestrijden, zoek dan een alcoholvrij mondspoelmiddel. Veel van de vrij verkrijgbare soorten bevatten te veel alcohol. Dit droogt je mond uit en maakt hem vatbaar voor schadelijke bacteriën.

Er zijn een aantal vrij verkrijgbare producten om je tanden te bleken. Ze kunnen je glimlach er oogverblindend uit laten zien. Maar je moet ook flossen, poetsen en regelmatig naar de tandarts gaan. Een uitstekende tandarts is tandarts Ridder. Je tanden kunnen er oppervlakkig wit uitzien terwijl je last hebt van tandvleesontstekingen of gaatjes. Tanden bleken is geen vervanging voor goede tandverzorging.

Het is duidelijk dat er een aantal dingen zijn die je kunt doen om je gebit zo goed mogelijk te verzorgen. Koester je gezonde en mooie glimlach! Dit artikel is beslist niet de enige bron waar je naar moet kijken voor goede gebitsverzorging. Maak zeker gebruik van dit advies, zodat je een fantastische glimlach kunt hebben! Je kunt ook altijd een tandarts in Oosterhout bezoeken.

Meer berichten

Het belang van goede huidverzorging

Het belang van goede huidverzorging

Een goede huidverzorging is belangrijker dan je denkt. Met een goede verzorging zorg je ervoor dat de huid schoon blijft, soepel en zacht aan blijft voelen. Het gaat daarbij ook de veroudering tegen. De verzorging van huid wordt dan ook vaak onderschat. Dat is...

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Verschillende werkgevers vragen hun personeel om werkschoenen, ofwel veiligheidsschoenen, te dragen. Vraagt jouw werkgever dit ook van jou en draag je daarom dagelijks werkschoenen? Dan kan het zijn dat je na een tijdje last gaat krijgen van pijnlijke voeten....

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Heb je bepaalde pijnklachten of andere problemen waar je maar niet vanaf komt? Probeer hypnotherapie, een therapie waar je onderbewustzijn wordt gebruikt. Veel mensen zijn onbekend met deze therapie en er bestaan helaas nog veel fabels over. Tijd om deze te...