Hoe richt je een gezonde thuiswerkplek in?

Gepubliceerd op: 26 april 2021

Werk jij (gedeeltelijk) vanuit huis? Dan is het belangrijk dat je in je eigen woning de ideale werkplek weet te creëren. Vanuit huis werken heeft zo z’n voordelen, maar wanneer je niet aan je gezondheid denkt, kan het ook tot fysieke en mentale nadelen leiden. Wanneer je vanuit huis werkt, wil je natuurlijk alles uit je werkdag blijven halen. In deze blog lees je wat je zelf kunt doen om een gezonde thuiswerkplek voor jezelf in te richten. Daarnaast wordt er meer informatie gegeven over ergonomische bureaustoelen en aan welke richtlijnen deze stoelen dienen te voldoen.

Wat kun je er zelf aan doen om een gezonde thuiswerkplek te creëren?

Een thuiswerkplek is niet zomaar een plekje aan de keukentafel. Vooral wanneer je fulltime of een aantal dagen per week thuiswerkt, is het belangrijk dat je een gezonde thuiswerkplek voor jezelf creëert. Zijn er meerdere personen in huis aanwezig als je aan het werk bent? Dan kun je bijvoorbeeld beter voor een kantoor aan huis kiezen, of een kleine of lege kamer omtoveren tot werkkamer met de juiste bureaustoel en werktafel. Op die manier word je minder snel afgeleid en kun je productiever en beter geconcentreerd te werk gaan. Daarnaast dien je voldoende daglicht en ventilatie op je thuiswerkplek te hebben.

Neem zo nu en dan een korte pauze waarin je even je benen strekt of een kopje koffie of thee zet. Daarnaast dien je ook een wat langere lunchpauze voor jezelf in te plannen van een half uurtje. Doe dan ook vooral iets wat niets met je werk te maken heeft.

Aan welke richtlijnen dient een goede bureaustoel te voldoen?

Ben je op zoek naar een geschikte bureaustoel thuiswerken? Dan dien je in gedachten te houden dat de beste ergonomische bureaustoelen aan bepaalde richtlijnen dienen te voldoen. Het mooie aan ergonomische bureaustoelen is dat je ze altijd perfect op je eigen zithouding kunt afstellen. Wanneer je ervoor zorgt dat je de stoel op de juiste manier afstelt, kun je nek- en rugklachten voorkomen. De beste bureaustoelen hebben verstelbare zithoogte, rugleuning, armsteunen en lendensteun. Daarnaast is het belangrijk dat de stoel veilig is en geen scherpe onderdelen heeft. De wieltjes dienen vloeiend te kunnen bewegen, zodat je niet vast komt te zitten.

Het is vooral belangrijk dat je als gebruiker van de ergonomische bureaustoel veel bewegingsvrijheid ervaart. Daarnaast dient je lichaam voldoende ondersteund te worden, zeker als je lange werkdagen maakt. Het comfort staat altijd voorop! 

Meer berichten

Het belang van goede huidverzorging

Het belang van goede huidverzorging

Een goede huidverzorging is belangrijker dan je denkt. Met een goede verzorging zorg je ervoor dat de huid schoon blijft, soepel en zacht aan blijft voelen. Het gaat daarbij ook de veroudering tegen. De verzorging van huid wordt dan ook vaak onderschat. Dat is...

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Verschillende werkgevers vragen hun personeel om werkschoenen, ofwel veiligheidsschoenen, te dragen. Vraagt jouw werkgever dit ook van jou en draag je daarom dagelijks werkschoenen? Dan kan het zijn dat je na een tijdje last gaat krijgen van pijnlijke voeten....

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Heb je bepaalde pijnklachten of andere problemen waar je maar niet vanaf komt? Probeer hypnotherapie, een therapie waar je onderbewustzijn wordt gebruikt. Veel mensen zijn onbekend met deze therapie en er bestaan helaas nog veel fabels over. Tijd om deze te...