Goedkoop boodschappen doen doe je zo!

Gepubliceerd op: 18 March 2019

Aangezien je als mens moeilijk kunt stoppen met het consumeren van voedsel is het zaak dat je dit dan maar zo goedkoop, maar tevens gezond en smakelijk, doet. Maar hoe doe ik in deze dure tijd goedkoop mijn boodschappen? Is een vraag die logischerwijs bij u naar boven komt. Daarom vindt u in dit artikel een aantal tips die u helpen met het voordelig boodschappen doen.

Koop houdbare boodschappen groot in

Als u in de supermarkt rondwandelt en u komt een aanbieding tegen van houdbare producten die u normaal gesproken ook altijd koopt, doet u er goed aan om deze aanbieding groot in te kopen.

Deze producten gaan namelijk toch niet zo snel over de datum en als u ze vandaag niet (goedkoper dan normaal) koopt doet u dat volgende week wel.

Ditzelfde geldt voor vleeswaren. U kunt deze, als er een aanbieding is, ook groot inkopen. Het vlees dat u dan niet meteen wenst op te eten kunt u dan invriezen voor een andere keer.

Maak gebruik van een kortingsapp

Op het internet is een breed scala aan kortingsapps te vinden. Deze apps bieden u een overzicht van alle afgeprijsde artikelen in alle supermarkten van Nederland. Waarom nog moeilijk kortingsfoldertjes uitpluizen als het ook zo kan?

Kom niet te vaak in de supermarkt

U kunt uw portemonnee een grote dienst bewijzen door niet te vaak in de supermarkt te komen. Door bijvoorbeeld één keer in de week al uw boodschappen te doen voorkomt u de verleiding om producten aan te schaffen die u eigenlijk helemaal niet nodig hebt.

Doe uw boodschappen online

Een andere manier om de verleiding van impulsaankopen te voorkomen is gebruik maken van een online bezorgservice. Doordat u op internet uw boodschappen lijstje invult voorkomt u de verleiding van afgeprijsde producten die u eigenlijk helemaal niet nodig heeft.

Een kleine kanttekening bij deze tip is dat het financiële voordeel dat u met deze manier van boodschappen behaald moet opwegen tegen de bezorgkosten van de bezorgservice.

Kijk uit voor A-merken

Allereerst is het verstandig om in de supermarkt niet alleen naar producten te kijken die in de schappen op ooghoogte liggen. Hier liggen namelijk altijd de zogenaamde A-merken. Deze A-merken zijn een stuk duurder dan de B- of C-merken. U kunt de B- of C-merken vinden in de onderste of bovenste schappen.

Ten tweede doet u er goed aan om de verleiding van een A-merkaanbieding te weerstaan. Over het algemeen is een A-merk dat in de aanbieding is nog steeds duurder dan de normale prijs van een B- of C-merk.

Doe geen boodschappen als u trek heeft

Het klinkt misschien een beetje opmerkelijk, maar boodschappen doen met een gevulde maag levert u echt geld op. U wordt door een volle maag namelijk minder snel verleidt tot het doen van te veel aankopen.

Meer berichten

Kan je sporten met spierpijn?

Kan je sporten met spierpijn?

Je kan sporten met spierpijn, het is alleen niet verstandig om weer de spieren te trainen die overbelast zijn. Maar wat is spierpijn eigenlijk? En hoe komt het dat je spierpijn krijgt? En hoe kan je het beste voor je lichaam zorgen met spierpijn? Wat is spierpijn?...

5 symptomen van Parkinson in een vroeg stadium

5 symptomen van Parkinson in een vroeg stadium

Bij de ziekte van Parkinson is het ontzettend belangrijk om de eerste symptomen in een vroeg stadium te herkennen zodat de ziekte beter behandeld kan worden. Om de kwaliteit van leven lang zo hoog mogelijk te houden is het behandelen in een vroeg stadium erg...