Foodtrends voor 2018

Gepubliceerd op: 4 december 2017

Op het gebied van voeding zijn er ieder jaar veel veranderingen. Het is een komen en gaan van nieuwe producten en recepten. Het jaar 2018 brengt zo ook weer de nieuwe trends met zich mee. Gezond eten was in het afgelopen jaar erg populair deze trend gaat zich weer voortzetten.

Kies bewust

Het eten van gezonde voeding doet veel met je lichaam. Door alle onderzoeken moet dit ondertussen wel duidelijk zijn. Veel mensen zijn hiervan op de hoogte en kiezen dus al sneller voor een gezonde maaltijd. Door bewust te kiezen tussen een ongezonde en gezonde maaltijd geniet je meer van de gekozen maaltijd. Iedereen heeft wel eens behoefte aan iets ongezond maar wissel dat wel zorgvuldig af met een gezonde maaltijd.

Nog meer groen

Het afgelopen jaar werden de groene smoothies al heel veel gebruikt. Het gebruik van veel groente wordt nog populairder. In de recepten gaat minder gebruik gemaakt worden van pasta en rijst. Deze voedingstoffen worden grotendeels vervangen door groentes. Weggooien van blad of schillen gaan we ook proberen te voorkomen. Voeg bijvoorbeeld ui schillen aan je bouillon voor een sterkere smaak.

 

Eenvoud

In recepten gaan we de eenvoud weer terugvinden. Met een paar ingrediënten kan je gemakkelijk een heerlijke maaltijd op tafel serveren. Door middel van eenvoud behoud je de sterke smaken van groentes of kruiden die je voor de maaltijd gebruikt. door veel ingrediënten te gebruiken kan de smaak wel eens verloren gaan. Tegenwoordig moet je bij veel recepten  ingrediënten aanschaffen die we daarna nooit meer gebruiken. Door eenvoudiger te gaan koken kan je dit voorkomen.

Kwaliteit en genieten

Een aantal jaar geleden was een al you can eat restaurant razend populair. Het was een sport om zo veel mogelijk te eten in een korte tijd. Op deze manier was het moeilijk om van je eten te genieten. Restaurants gaan zich meer inzetten voor een betere kwaliteit en willen de klanten een genietmomentje bezorgen. Ben je een kleine eter en krijg je niet alles op? Bij de meeste restaurants kan je vragen naar een doggybag. Zo kan je de rest van de maaltijd mee naar huis nemen en voorkomen we voedselverspilling.

Speciaalbier

Je hebt ze het afgelopen jaar al veel langs zien komen! Een bierkaart met verschillende speciaal biertjes. Veel restaurants beschikken al over een speciaalbier kaart. In het komende jaar zullen meer restaurants deze trend volgen.  Het drinken van speciaal bier is vooral onder de mannen erg populair. Voor de liefhebbers is er in 2018 een speciaal bier festival georganiseerd. Hier krijg je de mogelijkheid om veel van de speciaal bieren te proeven.

Meer berichten

Tips voor de juiste oefeningen om thuis uit te voeren

Tips voor de juiste oefeningen om thuis uit te voeren

Zodra de sportscholen weer open gaan, ben ik de eerste die voor de deur staat. Wie heeft het niet iemand horen zeggen? Waarom dan pas starten? Het is zonde om nu nog twee, drie maanden stil te zitten, terwijl je al zoveel oefeningen kunt uitvoeren buiten de...

Hoe richt je een gezonde thuiswerkplek in?

Hoe richt je een gezonde thuiswerkplek in?

Werk jij (gedeeltelijk) vanuit huis? Dan is het belangrijk dat je in je eigen woning de ideale werkplek weet te creëren. Vanuit huis werken heeft zo z’n voordelen, maar wanneer je niet aan je gezondheid denkt, kan het ook tot fysieke en mentale nadelen leiden. Wanneer...

Wat is de beste verzorging voor je baard?

Wat is de beste verzorging voor je baard?

Hoewel het van heel veel mannen erg jammer is, omdat ze er zonder baard tien keer knapper uitzien, is het tegenwoordig helemaal in, om een baard te hebben. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat en baard tijdloos is en het ultieme symbool is voor de mannelijkheid. Heb...