Foodtrends voor 2018

Gepubliceerd op: 4 december 2017

Op het gebied van voeding zijn er ieder jaar veel veranderingen. Het is een komen en gaan van nieuwe producten en recepten. Het jaar 2018 brengt zo ook weer de nieuwe trends met zich mee. Gezond eten was in het afgelopen jaar erg populair deze trend gaat zich weer voortzetten.

Kies bewust

Het eten van gezonde voeding doet veel met je lichaam. Door alle onderzoeken moet dit ondertussen wel duidelijk zijn. Veel mensen zijn hiervan op de hoogte en kiezen dus al sneller voor een gezonde maaltijd. Door bewust te kiezen tussen een ongezonde en gezonde maaltijd geniet je meer van de gekozen maaltijd. Iedereen heeft wel eens behoefte aan iets ongezond maar wissel dat wel zorgvuldig af met een gezonde maaltijd.

Nog meer groen

Het afgelopen jaar werden de groene smoothies al heel veel gebruikt. Het gebruik van veel groente wordt nog populairder. In de recepten gaat minder gebruik gemaakt worden van pasta en rijst. Deze voedingstoffen worden grotendeels vervangen door groentes. Weggooien van blad of schillen gaan we ook proberen te voorkomen. Voeg bijvoorbeeld ui schillen aan je bouillon voor een sterkere smaak.

 

Eenvoud

In recepten gaan we de eenvoud weer terugvinden. Met een paar ingrediënten kan je gemakkelijk een heerlijke maaltijd op tafel serveren. Door middel van eenvoud behoud je de sterke smaken van groentes of kruiden die je voor de maaltijd gebruikt. door veel ingrediënten te gebruiken kan de smaak wel eens verloren gaan. Tegenwoordig moet je bij veel recepten  ingrediënten aanschaffen die we daarna nooit meer gebruiken. Door eenvoudiger te gaan koken kan je dit voorkomen.

Kwaliteit en genieten

Een aantal jaar geleden was een al you can eat restaurant razend populair. Het was een sport om zo veel mogelijk te eten in een korte tijd. Op deze manier was het moeilijk om van je eten te genieten. Restaurants gaan zich meer inzetten voor een betere kwaliteit en willen de klanten een genietmomentje bezorgen. Ben je een kleine eter en krijg je niet alles op? Bij de meeste restaurants kan je vragen naar een doggybag. Zo kan je de rest van de maaltijd mee naar huis nemen en voorkomen we voedselverspilling.

Speciaalbier

Je hebt ze het afgelopen jaar al veel langs zien komen! Een bierkaart met verschillende speciaal biertjes. Veel restaurants beschikken al over een speciaalbier kaart. In het komende jaar zullen meer restaurants deze trend volgen.  Het drinken van speciaal bier is vooral onder de mannen erg populair. Voor de liefhebbers is er in 2018 een speciaal bier festival georganiseerd. Hier krijg je de mogelijkheid om veel van de speciaal bieren te proeven.

Meer berichten

Het belang van goede huidverzorging

Het belang van goede huidverzorging

Een goede huidverzorging is belangrijker dan je denkt. Met een goede verzorging zorg je ervoor dat de huid schoon blijft, soepel en zacht aan blijft voelen. Het gaat daarbij ook de veroudering tegen. De verzorging van huid wordt dan ook vaak onderschat. Dat is...

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Verschillende werkgevers vragen hun personeel om werkschoenen, ofwel veiligheidsschoenen, te dragen. Vraagt jouw werkgever dit ook van jou en draag je daarom dagelijks werkschoenen? Dan kan het zijn dat je na een tijdje last gaat krijgen van pijnlijke voeten....

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Heb je bepaalde pijnklachten of andere problemen waar je maar niet vanaf komt? Probeer hypnotherapie, een therapie waar je onderbewustzijn wordt gebruikt. Veel mensen zijn onbekend met deze therapie en er bestaan helaas nog veel fabels over. Tijd om deze te...