Fit worden doe je zo!

Gepubliceerd op: 16 februari 2019

Nu de zomer aanstaande is wilt u natuurlijk fit worden en blijven. Dit speelt u het liefst klaar op een makkelijke en snelle manier. Om u te helpen met het fit worden kunt u hieronder 10 tips lezen.

Neem de tijd om te sporten

Als u echt snel fit wilt worden is het belangrijk dat u de tijd neemt om te sporten. Als u elke dag een half uurtje workouts doet kost u dat in een week 3.5 uur. Dit is maar 2.1% van uw week. Door dus elke dag een half uurtje de tijd te nemen om te sporten helpt u uzelf snel fit worden zonder dat het heel veel tijd kost, want wat is nou 2.1% van een week?

Train met intervallen

Door in een korte tijd snel en intensief te trainen verbetert u uw conditie en spierkracht enorm. Hoewel het in het begin flink doorbijten is voelt u zich al fitter na een paar trainingen.

Focus op je gevoel i.p.v. op je gewicht

Vergeet de weegschaal, fit zijn is namelijk een gevoel. Bovendien is extreem afvallen helemaal niet goed voor je. Als u een strakke buik heeft bent u, ondanks uw gewicht, namelijk helemaal niet te zwaar.

Matig uw alcohol gebruik

Het kost je lichaam veel moeite om alcohol uit uw lichaam te halen. Alcohol is namelijk gewoon een gif. Als u veel heeft gedronken voelt u zich waarschijnlijk dag ook helemaal niet fit.

Wanneer u alcohol heeft gedronken gaat uw lichaam zich eerst focussen op het verwijderen van dit gif, zodoende is er minder aandacht voor het verwerken van het door u genuttigde voedsel. Hierdoor kunt u een zogenaamde bierbuik krijgen.

Eet groenten die u verder helpen

Om uw lichaam van alcohol en andere schadelijke stoffen te ‘ontgiften’ doet u er goed aan om groenten te eten die u verder helpen. Voorbeelden van deze groenten zijn: rode bieten, peterselie, wortels, asperges, bleekselderij, komkommer, gember, ui, knoflook, kool, broccoli, venkel, tomaat, waterkers, spinazie en lijnzaad.

Eet geen geraffineerde voeding

Doordat bewerkte voeding doorgaans in grote mate bewerkte koolhydraten bevat (de zgn. snelle suikers) kan uw bloedsuikerspiegel snel stijgen. Hierdoor vergroot u het risico op overgewicht.

Bovendien geeft deze voeding je een duf, in plaats van een fit, gevoel en dat is nou precies wat u niet wilt.

Zorg voor voldoende slaap

Te kort of slecht slapen is funest voor uw fitte gevoel. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat er een verband ligt tussen slecht/te kort slapen en overgewicht. Zorg er dus voor dat u voldoende slaap pakt en dat u ervoor zorgt dat uw slaapomstandigheden slaap bevorderend zijn.

Matig uw beeldscherm gebruik

Een van de negatieve beinvloeders van uw nachtrust zijn beeldschermen. Zorg er dus voor dat u voor het slapen gaan geen gebruik meer maakt van een beeldscherm. Uw lichaam maakt namelijk niet het slaapverwekkende stofje melatonine aan als u tot s ’avonds laat een beeldscherm gebruikt.

Probeer koud te douchen

Door ’s ochtends koud te douchen begint u de dag met een fris en verkwikt gevoel. Naast het fitte gevoel dat u er van krijgt zijn er nog meer voordelen aan koud douchen. Zo draagt het bij aan uw immuunsysteem en is het goed voor je bloedsomloop.

Verminder uw zorgen

Door zorgen en stress kunt u uzelf behoorlijk opbreken. Zorg er dus voor dat u zich zo min mogelijk laat beïnvloeden door dergelijke factoren.

Meer berichten

Het belang van goede huidverzorging

Het belang van goede huidverzorging

Een goede huidverzorging is belangrijker dan je denkt. Met een goede verzorging zorg je ervoor dat de huid schoon blijft, soepel en zacht aan blijft voelen. Het gaat daarbij ook de veroudering tegen. De verzorging van huid wordt dan ook vaak onderschat. Dat is...

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Verschillende werkgevers vragen hun personeel om werkschoenen, ofwel veiligheidsschoenen, te dragen. Vraagt jouw werkgever dit ook van jou en draag je daarom dagelijks werkschoenen? Dan kan het zijn dat je na een tijdje last gaat krijgen van pijnlijke voeten....

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Heb je bepaalde pijnklachten of andere problemen waar je maar niet vanaf komt? Probeer hypnotherapie, een therapie waar je onderbewustzijn wordt gebruikt. Veel mensen zijn onbekend met deze therapie en er bestaan helaas nog veel fabels over. Tijd om deze te...