Elleboogklachten? Bekijk de mogelijkheden van een elleboogbrace

Gepubliceerd op: 31 July 2020

Als je klachten hebt van je elleboog die maar niet wegtrekken, dan is een elleboogbrace de uitkomst. Verschillende klachten kunnen behandeld worden met een elleboogbrace. De meeste voorkomende klachten die met een elleboogbrace behandeld kunnen worden zijn een tenniselleboog en een golferselleboog. Beide zijn blessures die door overbelasting ontstaan.

 

Soorten elleboogklachten

Elleboogklachten die behandeld kunnen worden met een elleboogbrace zijn de tenniselleboog en golferselleboog. De tenniselleboog komt bijna negen keer vaker voor dan de golferselleboog. Beide klanten ontstaan door fysieke overbelasting. Lang repeterende beweging zoals computeren kunnen voor een tenniselleboog ofwel muisarm zorgen. Dit is dan ook een veelvoorkomende oorzaak. Ook zie je vaak dat de klachten door langdurig kluswerk. Als je bijvoorbeeld in huis veel moet verven of veel in de tuin werk dan kan dit resulteren in een tennisarm. Alle soorten werkzaamheden waar je veel knijpt en in je arm strekt kunnen deze blessure veroorzaken. Dat kan dus door werk zijn, thuis gebeuren of door sport. De klachten die je kunt ervaren zijn dan pijn, stijfheid, steken van de elleboog, minder kracht en vermoeidheid van de onderarm.

 

De elleboogbrace

De klachten zorgen voor een overbelaste pezen van de onderarm. Als deze klachten optreden, dan kun je een elleboogbrace aanschaffen. Deze kun je overdag dragen om de klachten te verlichten. De klachten kunnen verminderen en zelfs helemaal wegtrekken bij het dragen van de elleboogbrace. Als je de elleboogbrace rond de elleboog plaatst, dan knijpt de brace in de pezen van de onderarmspieren. Door de pezen iets aan te knijpen en te verleggen, verlicht het de pees. De spieren hoeven minder hard te werken waardoor de pezen minder belast worden.

 

Gebruik van een elleboogbrace

Klachten van een tenniselleboog of golferselleboog kunnen langdurig aanhouden. Helaas kunnen klachten zelfs tot twee jaar opspelen. Des te eerder je de klachten herkend en behandeld, des te sneller de klachten weg kunnen trekken. In een paar weken kunnen de klachten dan weg zijn. Probeer de armen wat te ontlasten en gebruik de elleboogbrace. Bij de elleboogbrace zit ook een beschrijving hoe je die om moet doen. Het is belangrijk dat je de elleboogbrace op de juiste manier om doet. Alleen als je de elleboogbrace op de juiste plek doet zal het de klachten verlichten. De elleboogbrace hoor je op de onderarm te plaatsen zo dicht mogelijk bij het ellebooggewricht. Hoe de elleboogbrace precies om moet staat in de omschrijving verteld. De elleboogbrace kun je overdag om doen. Zeker tijdens de activiteiten die klachten opwekken.

 

Elleboogbrace en klachten

Een elleboogbrace kopen kan de klachten flink verminderen. Naast het gebruik van de elleboogbrace is het verstandig om op het gebruik van je elleboog te letten. Knijpen is een activiteit die de klacht verergerd. Probeer dit zo veel mogelijk te ontwijken totdat de klachten over zijn. Zeker het knijpen en gelijktijdig strekken van de arm. Dit is de meest zware activiteit voor je spieren en pezen en daarom ook de meest provocerende activiteit. Naast het dragen van de elleboogbrace en het ontlasten van de arm kun je naar de fysiotherapeut gaan. Die kan verdere behandelingen geven en tips om het herstel nog sneller te laten verlopen.

Meer berichten

Kan je sporten met spierpijn?

Kan je sporten met spierpijn?

Je kan sporten met spierpijn, het is alleen niet verstandig om weer de spieren te trainen die overbelast zijn. Maar wat is spierpijn eigenlijk? En hoe komt het dat je spierpijn krijgt? En hoe kan je het beste voor je lichaam zorgen met spierpijn? Wat is spierpijn?...

5 symptomen van Parkinson in een vroeg stadium

5 symptomen van Parkinson in een vroeg stadium

Bij de ziekte van Parkinson is het ontzettend belangrijk om de eerste symptomen in een vroeg stadium te herkennen zodat de ziekte beter behandeld kan worden. Om de kwaliteit van leven lang zo hoog mogelijk te houden is het behandelen in een vroeg stadium erg...

Dit kan een botox kliniek voor je betekenen

Dit kan een botox kliniek voor je betekenen

Botuline toxine (botox), je hebt er vast wel eens van gehoord. Het komt steeds vaker voor en is een snelle manier om kleine imperfecties laten weg te halen. Je zult meteen het resultaat zien en mensen om jou heen ook. Botox komt in veel verschillende soorten en kan...