Culinair reizen en genieten van het eten

Gepubliceerd op: 29 mei 2017

Culinaire reizen, genieten van de cultuur en genieten van de natuur. Dit klinkt als een heerlijke vakantie. Nu alleen nog weten waar de cultuur te snuiven valt en waar je lekker kan eten. De een houd van duurzaam en slow food en de ander houdt van zo duur mogelijk en van 5 sterrenrestaurants.

Europa

Er zijn veel maatschappijen die rondreizen verzorgen met een culinair tintje. In Europa gebeurt dit heel veel. Zo kunnen er rondreizen worden verzorgd door Italië. Je wordt bijvoorbeeld in contact gebracht met de Italiaanse cultuur en de olijfolie en de wijnboeren.

Ook is Spanje een favoriet van de mensen die houden van culinair reizen. In Spanje bevinden zich de meeste sterrenrestaurants. Ook zijn er sterrenrestaurants te vinden in Portugal en Frankrijk.

Restaurants

In Nederland zijn genoeg restaurants te vinden die de Michelinster hebben ontvangen. Deze restaurants zijn relatief duur maar leveren goede kwaliteit. Bij het ene restaurant kan je biologisch eten, bij het andere restaurant is het bijvoorbeeld helemaal de Chinese keuken. En zo kan je zelf afstemmen op wat jij lekker vindt. Ook zijn er reizen te boeken naar het buitenland naar alle sterrenrestaurants. Zodat u kunt genieten van het lekkere weer en het lekkere eten. Elk land geeft in de restaurants zijn eigen tintje eraan om het eigen te maken. En zodat ze uniek zijn.

Slow food

Slow food reizen is voor mensen die van authenticiteit houden en van duurzaamheid. Deze producten zijn vaak vergeten door het land en worden nog op de ouderwetse manier gemaakt. Producten worden vergeten doordat het ambacht verdwijnt of omdat ze de concurrentie niet aankunnen.

Als u zich aanmeldt voor een slow food reis dan ziet u het proces van het product. En kunt u tussendoor proeven. In de ark of taste worden in het buitenland de typische buitenlandse producten opgenomen. Die worden duurzaam geproduceerd en op de goede manier verkocht.

In Nederland hebben we ook de Ark van Smaak. Hier zitten onder andere de Goudse kaas en de Maastrichtse syroop in. Als producten in de ark of taste zitten worden ze gestimuleerd en geholpen om weer in de verkoop te kunnen. Tijdens de culinaire reizen kan er ontdekt worden welk product er slow food is en hoe het geproduceerd wordt.

Autorondreizen

Als u een autorondreis boekt gaat u met uw auto reizen. Van tevoren worden er tips voor restaurants of voor andere handige interessante adresjes meegegeven om te kijken. Je bent dan volledig vrij om te kijken waar je heen wilt. Aanpassen is altijd mogelijk. De reis kan verlengd worden, of juist korter. Culinaire autoreizen gaan door heel Europa.

 

Meer berichten

Het belang van goede huidverzorging

Het belang van goede huidverzorging

Een goede huidverzorging is belangrijker dan je denkt. Met een goede verzorging zorg je ervoor dat de huid schoon blijft, soepel en zacht aan blijft voelen. Het gaat daarbij ook de veroudering tegen. De verzorging van huid wordt dan ook vaak onderschat. Dat is...

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Verschillende werkgevers vragen hun personeel om werkschoenen, ofwel veiligheidsschoenen, te dragen. Vraagt jouw werkgever dit ook van jou en draag je daarom dagelijks werkschoenen? Dan kan het zijn dat je na een tijdje last gaat krijgen van pijnlijke voeten....

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Heb je bepaalde pijnklachten of andere problemen waar je maar niet vanaf komt? Probeer hypnotherapie, een therapie waar je onderbewustzijn wordt gebruikt. Veel mensen zijn onbekend met deze therapie en er bestaan helaas nog veel fabels over. Tijd om deze te...