5 voordelen van een zit sta bureau

Gepubliceerd op: 16 februari 2021

Meerdere werkdagen per week langer dan 8 uur zittend werken is ontzettend ongezond, daar zijn de meeste mensen wel van op de hoogte. Ondanks dat zijn er nog veel mensen die nog geen stappen ondernomen hebben om hun werkhouding te verbeteren. Gezond en ergonomisch werken is de toekomst. Maar hoe zorg je ervoor dat je gezond kunt werken achter je bureau? Een zit sta bureau biedt de oplossing.

Het wordt aangeraden om minimaal 25% van je werkdag staand achter je bureau te werken. Een zit sta bureau van OfficeCity is een ideaal hulpmiddel om staand en zittend werken af te wisselen. Hierdoor wordt bewegen tijdens je werkdag gestimuleerd. Maar wat zijn de grootste voordelen om te kiezen voor een zit sta bureau? Wij hebben de belangrijkste vijf voor je op een rijtje gezet!

1. Voorkomt lichamelijke klachten

Een gehele werkdag van 6 uur of langer op je bureaustoel zitten is erg ongezond en kan diverse lichamelijke klachten veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan schouder-, nek- en rugklachten. Vooral rugpijn is vaak het gevolg van urenlang zittend werken. Dit komt doordat de wervelkolom in je rug in een slechte en onnatuurlijke houding staat op het moment dat je achter je bureau zit. Om rugklachten te voorkomen of voor mensen met rugklachten is staand werken een ideale oplossing.

2. Hogere productiviteit

Staand werken zorg voor een betere doorbloeding, waardoor de hersenen actiever worden. Dit zorgt voor een hogere productiviteit tijdens het werken. Eventjes indutten na de koffiepauze of lunch wordt voorkomen door de stimulerende werking van staand werken. Niet alleen voor werknemers, maar ook voor werkgevers is het dus interessant om te investeren in zit sta bureaus. Zo zal het ziekteverzuim afnemen en de productiviteit toenemen.

3. Stimuleert bewegen

Tijdens het werken in een zithouding is het vaak een drempel om op te staan om even naar de koffiemachine of het toilet te lopen. Vanuit een staande werkhouding loop je gemakkelijker even weg van je werkplek. Op deze manier stimuleert een zit sta bureau dat werknemers op de werkdag mee bewegen. Juist regelmatig eventjes bewegen tijdens het werk is belangrijk.

4. Verbrandt calorieën

Misschien niet het belangrijkste voordeel van een zit sta bureau, maar wel een bijkomend voordeel is dat er door staand werken calorieën verbrandt worden. Tijdens een werkdag zoveel mogelijk staand aan het werk zijn is dus goed om op gewicht te blijven of zelfs om af te vallen. Dit verbetert je algehele gezondheid.

5. Kortere vergaderingen

Wist je dat je met staand vergaderen enorme tijdwinst boekt? Voor elk bedrijf waar vergaderingen veel tijd in beslag nemen is het dus verstandig om staand te vergaderen. Zonder dat de kwaliteit eronder lijdt is uit onderzoek gebleken dat vergaderingen tot wel 25% minder tijd in beslag nemen.

Zit sta bureaus zijn eenvoudig te verstellen

Als je op zoek bent naar een zit sta bureau, dan heb je keuze uit veel verschillende modellen. Het kiezen voor een elektrisch verstelbaar zit sta bureau zorgt ervoor dat je de bureau hoogte eenvoudig kunt verstellen.

Meer berichten

Het belang van goede huidverzorging

Het belang van goede huidverzorging

Een goede huidverzorging is belangrijker dan je denkt. Met een goede verzorging zorg je ervoor dat de huid schoon blijft, soepel en zacht aan blijft voelen. Het gaat daarbij ook de veroudering tegen. De verzorging van huid wordt dan ook vaak onderschat. Dat is...

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Verschillende werkgevers vragen hun personeel om werkschoenen, ofwel veiligheidsschoenen, te dragen. Vraagt jouw werkgever dit ook van jou en draag je daarom dagelijks werkschoenen? Dan kan het zijn dat je na een tijdje last gaat krijgen van pijnlijke voeten....

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Heb je bepaalde pijnklachten of andere problemen waar je maar niet vanaf komt? Probeer hypnotherapie, een therapie waar je onderbewustzijn wordt gebruikt. Veel mensen zijn onbekend met deze therapie en er bestaan helaas nog veel fabels over. Tijd om deze te...