5 tips om je huis opgeruimd te houden

Gepubliceerd op: 29 mei 2017

Het huis opruimen. Dat zal nooit het favoriete klusje worden. Maar het moet gebeuren anders wekt het een onhygiënische indruk. In dit artikel vind je 5 tips die je helpen je huis netjes te houden.

Afwas

Doe de afwas direct na het eten. Zo voorkom je dat je het laat staan. Hierdoor krijg je een hygiënische uitstraling en minder troep.  Doordat je net hebt afgeruimd ben je al bezig met opruimen. Dan kan je beter even doorgaan en net zo lang opruimen totdat alles klaar is. Als je standaard de afwas na het eten doet raak je in het ritme en is het niet meer erg.

Gooi dingen weg die je niet meer gebruikt

Door de jaren heen heb je veel troep verzameld. Zelfs spullen waarvan je niet eens meer herinnerd hoe je hieraan komt. Loop een keer een rondje door je huis en gooi weg wat je niet meer gebruikt. Voor de een zal dat misschien makkelijker zijn dan voor de andere. Maar als je huis er netter van wordt scheelt dat ook weer. Want een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd.

Leer je kinderen opruimen

table-with-trashDe moeder hoeft echt niet altijd het huishouden te doen. Dit is een taak voor ALLE bewoners. Man, kinderen, iedereen kan opruimen en moet het ook doen. Als iedereen voor zijn of haar kamer zorgt is al de helft van het huis netjes. Je kan voor de woonkamer een schema maken. Wie wanneer stofzuigt of gaat stoffen. Als je al van jongs af aan je kinderen leert schoon te maken nemen zij dat ook mee voor later. En ook als de puberteit komt. Ze zijn dan niet altijd de makkelijkste, maar weten dat opruimen een belangrijk onderdeel is en erbij hoort.

 Winkelen

Als je gaat winkelen of nieuwe meubels of interieur gaat kopen, doe dit bewust. Bedenk van tevoren of je dit nodig hebt. Als je hier meer bewuster over gaat nadenken zal je merken dat je minder gaat kopen en dat je huis minder vol komt te staan met onzin.

Dozen, kratten, manden

Schaf dozen, kratten of manden aan. Dit oogt strak en netjes. Je kan al je spullen er makkelijk in kwijt. En het ruimt snel en makkelijk op.  Zorg ook dat de spullen in je huis een eigen plek krijgen. Als je dit doet voorkom je dat je spullen kwijt gaat raken. Maar op deze manier zorg je er ook voor dat het netjes blijft.

 

 

Meer berichten

Het belang van goede huidverzorging

Het belang van goede huidverzorging

Een goede huidverzorging is belangrijker dan je denkt. Met een goede verzorging zorg je ervoor dat de huid schoon blijft, soepel en zacht aan blijft voelen. Het gaat daarbij ook de veroudering tegen. De verzorging van huid wordt dan ook vaak onderschat. Dat is...

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Verschillende werkgevers vragen hun personeel om werkschoenen, ofwel veiligheidsschoenen, te dragen. Vraagt jouw werkgever dit ook van jou en draag je daarom dagelijks werkschoenen? Dan kan het zijn dat je na een tijdje last gaat krijgen van pijnlijke voeten....

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Heb je bepaalde pijnklachten of andere problemen waar je maar niet vanaf komt? Probeer hypnotherapie, een therapie waar je onderbewustzijn wordt gebruikt. Veel mensen zijn onbekend met deze therapie en er bestaan helaas nog veel fabels over. Tijd om deze te...