4 extreme sporten om te beoefen

Gepubliceerd op: 29 oktober 2018

Altijd maar dezelfde sport beoefenen wordt op een gegeven moment ook een keer saai. Daarom hebben wij 4 extreme sporten op een rijtje gezet om te kunnen beoefenen. Ja deze sporten zorgen zeker voor een adrenaline boost!

Heli-skiën

Skiën! Skiën is een leuke sport om te beoefenen, met je gezin bijvoorbeeld. Voor veel mensen is het een lifestyle, lekker tot rust komen en in de middag een warme kop chocomel drinken en genieten van de zon, sneeuw en gezelligheid. Maar skiën is ook hard gaan, adrenaline happen en zorgen dat je als eerste beneden bent. Misschien is heli-skiën dan wat jij zoekt.

Heli skiën is een variant van off piste skiën je vertrekt per helikopter vanaf de accommodatie naar het gebied om te gaan skiën, de helikopter landt daar om de groep en gids vanaf enorme hoogte te laten vertrekken. Met name in de Verenigde Staten en Canada zijn veel mogelijkheden en gebieden om te gaan heli-skiën: lange, spectaculaire afdalingen door een indrukwekkende omgeving. Maar ook in Europa kan je deze uitdaging aangaan. In Monstrosa, in de Italiaanse Alpen en in sommige gebieden in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

Skydiven

Als je van adrenaline houdt is skydiven iets voor jou. Bij skydiven in de vrije natuur is het de bedoeling dat je uit een vliegtuig springt op 3000 meter hoogte. Je valt met 200 km/per uur naar beneden. Dit verklaart ook de naam van de sport Skydiven (lucht duiken) gedurende de vrijval kan je na een aantal seconden genieten van het uitzicht. Geoefende skydiven kunnen allerlei bewegingen in de lucht maken. Duiken, zweven, draaien, enzovoorts. Will Smit ‘’bekende Hollywood acteur” deelde zijn skydiven ervaring:

‘’In één seconde besef je dat het de meest gelukzalige ervaring van je leven is. Je vliegt. Er is geen angst. Je beseft dat op het punt van maximaal gevaar het punt van minimale angst is. Het is gelukzaligheid.”

Skydiven is iets wat je zeker moet doen! Skydiven is een sport dat je laat voelen als een vogel als je parachute openklapt vlieg je rustig naar je bestemmingspunt.

Mountainbiken

Mountainbiken! Mountainbiken is geen simpele sport mountainbiken is een sport die alleen bedoeld is voor iemand met stalen zenuwen. We hebben het niet over rustig door de bergen fietsen. Nee! Mountainbiken is met 60 kilometer per uur door een smal pad met stenen denderen en de snelste tijd neer zetten zonder te vallen. Deze sport is niet bedoeld voor mensen die lekker van de natuur willen genieten deze sport is voor mensen die van snelheid en gevaar houden.

 

Raften

 

Raften is een recreatieve buitenactiviteit waarbij een opblaasbaar vlot wordt gebruikt om door een rivier of andere wateren te navigeren. Dit wordt vaak op wild water beoefend omgaan met risico’s en teamwerk is vaak essentieel tijdens het raften het is daarom ook deel van de ervaring. De activiteit wordt vaak gebruikt als een vrijetijdssport. Het is al een vrijetijdssport sinds de jaren 50 zo niet eerder. Evoluerend van personen die 3,0 m tot 4,3 m vlotten paddelen met dubbellaags paddels of roeiriemen naar meer persoons vlotten aangedreven door een enkele peddelbladen en gestuurd door een persoon aan de achtersteven, of door het gebruik van roeispanen. Op bepaalde rivieren wordt het ervaren als niet alleen een extreme sport maar ook dodelijk.

voor meer interessante weetjes magazinegezondheid.nl

Meer berichten

Het belang van goede huidverzorging

Het belang van goede huidverzorging

Een goede huidverzorging is belangrijker dan je denkt. Met een goede verzorging zorg je ervoor dat de huid schoon blijft, soepel en zacht aan blijft voelen. Het gaat daarbij ook de veroudering tegen. De verzorging van huid wordt dan ook vaak onderschat. Dat is...

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Verschillende werkgevers vragen hun personeel om werkschoenen, ofwel veiligheidsschoenen, te dragen. Vraagt jouw werkgever dit ook van jou en draag je daarom dagelijks werkschoenen? Dan kan het zijn dat je na een tijdje last gaat krijgen van pijnlijke voeten....

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Heb je bepaalde pijnklachten of andere problemen waar je maar niet vanaf komt? Probeer hypnotherapie, een therapie waar je onderbewustzijn wordt gebruikt. Veel mensen zijn onbekend met deze therapie en er bestaan helaas nog veel fabels over. Tijd om deze te...