30% van de wereldbevolking is te zwaar

Gepubliceerd op: 26 juni 2017

In Engeland is na een tijdje studeren een schokkende ontdekking gedaan. Bijna een derde van de wereldbevolking is te zwaar. Dit is het dubbele aantal als het aantal in 1980. Er zijn op dit moment 2,2 miljard mensen die obesitas hebben. Onder hen zijn er 600 miljoen volwassenen en 108 miljoen kinderen met een BMI boven de 30. Als de BMI boven de dertig is, is er sprake van een ernstig overgewicht.

Redenen

Er zijn veel redenen hoe je van jongs af aan al aan obesitas kan lijden.     

  • Erfelijke factor

Van kinds af aan wordt al ongezond gegeten. Het kind weet niet beter dan ongezond eten. Als dit kind later groot is geeft deze persoon dit ook weer door aan zijn of haar kinderen. Dit komt omdat het een gewoonte is. De manier van koken, het eten en de porties spelen hier vooral een grote rol.

 

  • Lichaamsbeweging

Te weinig lichaamsbeweging zorgt ook voor obesitas. Steeds minder mensen sporten en hangen achter de TV, computer of hun mobiel. Hierdoor is het belangrijk om elke dag iets aan sport te doen. Dit hoeft niet intensief te zijn, maar bewegen is belangrijk.

 

  • Gezondheid

Soms kan je niks doen aan je overgewicht. Dit kan door factoren komen zoals schildklierafwijking of aan suikerziekte.

 

  • Alcoholgebruik

Een alcoholprobleem of overmatig alcohol drinken kan leiden tot obesitas. Ook zorgt de alcohol voor leverproblemen en voor andere klachten.

 

  • Emotioneel

Mensen die in een depressie zitten of zich schamen of worden gepest gaan ook sneller meer eten. Ze zoeken een uitweg voor hun problemen en vaak wordt dit gevonden in eten. Maar hoe meer ze eten hoe meer ze zich schamen of negatiever hun zelfbeeld. Daardoor blijven ze eten en zo komen ze in een cirkel.

Arme landen

Ook in arme landen komt tegenwoordig steeds meer obesitas voor. Dit komt omdat hier ook steeds meer automatisering komt en verstedelijking. Mensen krijgen ander voedsel en bewegen ook minder hier. Veel mensen zijn overgestapt van een gezond groente en fruit dieet naar het bewerkte voedsel met vet, suiker en zout.

We moeten ons in de toekomst meer bezighouden met eten en met de gevolgen die het bewerkte voedsel kan hebben. Ook omdat dit nu ook in de armere landen gaat spelen en 30 procent van de wereld al aan obesitas lijdt is dit een groot probleem waar echt iets aan veranderd moet worden. In de toekomst hopen dat dit percentage snel mag dalen en dat meer mensen het gezonde pad kiezen.

 

 

Meer berichten

Het belang van goede huidverzorging

Het belang van goede huidverzorging

Een goede huidverzorging is belangrijker dan je denkt. Met een goede verzorging zorg je ervoor dat de huid schoon blijft, soepel en zacht aan blijft voelen. Het gaat daarbij ook de veroudering tegen. De verzorging van huid wordt dan ook vaak onderschat. Dat is...

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Verschillende werkgevers vragen hun personeel om werkschoenen, ofwel veiligheidsschoenen, te dragen. Vraagt jouw werkgever dit ook van jou en draag je daarom dagelijks werkschoenen? Dan kan het zijn dat je na een tijdje last gaat krijgen van pijnlijke voeten....

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Heb je bepaalde pijnklachten of andere problemen waar je maar niet vanaf komt? Probeer hypnotherapie, een therapie waar je onderbewustzijn wordt gebruikt. Veel mensen zijn onbekend met deze therapie en er bestaan helaas nog veel fabels over. Tijd om deze te...