30% van de wereldbevolking is te zwaar

Gepubliceerd op: 26 June 2017

In Engeland is na een tijdje studeren een schokkende ontdekking gedaan. Bijna een derde van de wereldbevolking is te zwaar. Dit is het dubbele aantal als het aantal in 1980. Er zijn op dit moment 2,2 miljard mensen die obesitas hebben. Onder hen zijn er 600 miljoen volwassenen en 108 miljoen kinderen met een BMI boven de 30. Als de BMI boven de dertig is, is er sprake van een ernstig overgewicht.

Redenen

Er zijn veel redenen hoe je van jongs af aan al aan obesitas kan lijden.     

  • Erfelijke factor

Van kinds af aan wordt al ongezond gegeten. Het kind weet niet beter dan ongezond eten. Als dit kind later groot is geeft deze persoon dit ook weer door aan zijn of haar kinderen. Dit komt omdat het een gewoonte is. De manier van koken, het eten en de porties spelen hier vooral een grote rol.

 

  • Lichaamsbeweging

Te weinig lichaamsbeweging zorgt ook voor obesitas. Steeds minder mensen sporten en hangen achter de TV, computer of hun mobiel. Hierdoor is het belangrijk om elke dag iets aan sport te doen. Dit hoeft niet intensief te zijn, maar bewegen is belangrijk.

 

  • Gezondheid

Soms kan je niks doen aan je overgewicht. Dit kan door factoren komen zoals schildklierafwijking of aan suikerziekte.

 

  • Alcoholgebruik

Een alcoholprobleem of overmatig alcohol drinken kan leiden tot obesitas. Ook zorgt de alcohol voor leverproblemen en voor andere klachten.

 

  • Emotioneel

Mensen die in een depressie zitten of zich schamen of worden gepest gaan ook sneller meer eten. Ze zoeken een uitweg voor hun problemen en vaak wordt dit gevonden in eten. Maar hoe meer ze eten hoe meer ze zich schamen of negatiever hun zelfbeeld. Daardoor blijven ze eten en zo komen ze in een cirkel.

Arme landen

Ook in arme landen komt tegenwoordig steeds meer obesitas voor. Dit komt omdat hier ook steeds meer automatisering komt en verstedelijking. Mensen krijgen ander voedsel en bewegen ook minder hier. Veel mensen zijn overgestapt van een gezond groente en fruit dieet naar het bewerkte voedsel met vet, suiker en zout.

We moeten ons in de toekomst meer bezighouden met eten en met de gevolgen die het bewerkte voedsel kan hebben. Ook omdat dit nu ook in de armere landen gaat spelen en 30 procent van de wereld al aan obesitas lijdt is dit een groot probleem waar echt iets aan veranderd moet worden. In de toekomst hopen dat dit percentage snel mag dalen en dat meer mensen het gezonde pad kiezen.

 

 

Meer berichten

Kan je sporten met spierpijn?

Kan je sporten met spierpijn?

Je kan sporten met spierpijn, het is alleen niet verstandig om weer de spieren te trainen die overbelast zijn. Maar wat is spierpijn eigenlijk? En hoe komt het dat je spierpijn krijgt? En hoe kan je het beste voor je lichaam zorgen met spierpijn? Wat is spierpijn?...

5 symptomen van Parkinson in een vroeg stadium

5 symptomen van Parkinson in een vroeg stadium

Bij de ziekte van Parkinson is het ontzettend belangrijk om de eerste symptomen in een vroeg stadium te herkennen zodat de ziekte beter behandeld kan worden. Om de kwaliteit van leven lang zo hoog mogelijk te houden is het behandelen in een vroeg stadium erg...