30% van de wereldbevolking is te zwaar

Gepubliceerd op: 26 juni 2017

In Engeland is na een tijdje studeren een schokkende ontdekking gedaan. Bijna een derde van de wereldbevolking is te zwaar. Dit is het dubbele aantal als het aantal in 1980. Er zijn op dit moment 2,2 miljard mensen die obesitas hebben. Onder hen zijn er 600 miljoen volwassenen en 108 miljoen kinderen met een BMI boven de 30. Als de BMI boven de dertig is, is er sprake van een ernstig overgewicht.

Redenen

Er zijn veel redenen hoe je van jongs af aan al aan obesitas kan lijden.     

  • Erfelijke factor

Van kinds af aan wordt al ongezond gegeten. Het kind weet niet beter dan ongezond eten. Als dit kind later groot is geeft deze persoon dit ook weer door aan zijn of haar kinderen. Dit komt omdat het een gewoonte is. De manier van koken, het eten en de porties spelen hier vooral een grote rol.

 

  • Lichaamsbeweging

Te weinig lichaamsbeweging zorgt ook voor obesitas. Steeds minder mensen sporten en hangen achter de TV, computer of hun mobiel. Hierdoor is het belangrijk om elke dag iets aan sport te doen. Dit hoeft niet intensief te zijn, maar bewegen is belangrijk.

 

  • Gezondheid

Soms kan je niks doen aan je overgewicht. Dit kan door factoren komen zoals schildklierafwijking of aan suikerziekte.

 

  • Alcoholgebruik

Een alcoholprobleem of overmatig alcohol drinken kan leiden tot obesitas. Ook zorgt de alcohol voor leverproblemen en voor andere klachten.

 

  • Emotioneel

Mensen die in een depressie zitten of zich schamen of worden gepest gaan ook sneller meer eten. Ze zoeken een uitweg voor hun problemen en vaak wordt dit gevonden in eten. Maar hoe meer ze eten hoe meer ze zich schamen of negatiever hun zelfbeeld. Daardoor blijven ze eten en zo komen ze in een cirkel.

Arme landen

Ook in arme landen komt tegenwoordig steeds meer obesitas voor. Dit komt omdat hier ook steeds meer automatisering komt en verstedelijking. Mensen krijgen ander voedsel en bewegen ook minder hier. Veel mensen zijn overgestapt van een gezond groente en fruit dieet naar het bewerkte voedsel met vet, suiker en zout.

We moeten ons in de toekomst meer bezighouden met eten en met de gevolgen die het bewerkte voedsel kan hebben. Ook omdat dit nu ook in de armere landen gaat spelen en 30 procent van de wereld al aan obesitas lijdt is dit een groot probleem waar echt iets aan veranderd moet worden. In de toekomst hopen dat dit percentage snel mag dalen en dat meer mensen het gezonde pad kiezen.

 

 

Meer berichten

Review van de gezonde ontbijt bijbel

Review van de gezonde ontbijt bijbel

De Gezonde Ontbijt Bijbel is een ebook wat ik al lange tijd had willen behandelen, maar nog niet de tijd voor heb gehad om een review over te schrijven. Gelukkig heb ik het nu wat rustiger, en kan ik nu de tijd nemen om een review over de Gezonde Ontbijt Bijbel te...

3 verschillende sportvoedingen

3 verschillende sportvoedingen

Mensen die hard aan het sporten zijn herkennen het wel: ‘sporten is 20% en de voeding is 80%’. Dit wordt vaak gezegd tegen sporters en dan met name mensen die fitnessen. Voeding is dus erg belangrijk bij het sporten, maar welke verschillende sportvoedingen zijn er...

Rouwbloemen kiezen voor een persoonlijke uitvaart

Rouwbloemen kiezen voor een persoonlijke uitvaart

Het vinden van een geschikt rouwboeket kan best lastig zijn. Welke soorten rouwbloemen passen in een rouwboeket voor een persoonlijke uitvaart? Wat zijn de kleuren die vaak gebruikt worden in een dergelijk boeket? Op deze pagina vind je een aantal handige tips, die je...