3 redenen om naar de fysiotherapeut te gaan

Gepubliceerd op: 18 mei 2021

Ervaar je lichamelijke klachten? Dan is het verstandig om naar de fysiotherapeut te gaan. Maar er zijn nog meer redenen om de fysiotherapeut te bezoeken. Ga hieronder verder met lezen om meer te weten over de 3 redenen waarom je naar een fysiotherapeut zou moeten gaan.

Tip: zoek je een fysio in de provincie Gelderland? Dan is Fysio Engelaar voor fysiotherapie in Doetinchem een absolute aanrader.

Letsel voorkomen

Het voorkomen van letsel is een zeer voorkomende reden om naar de fysiotherapeut te stappen. Fysiotherapeuten zijn namelijk gespecialiseerd in het voorkomen van letsel, maar ook van blessures. Dit wordt bereikt door te werken aan je bewegingspatronen en door je houding aan te passen. Indien er sprake is van een letsel, dan kan fysiotherapie de pijn verminderen.

De houding verbeteren

Een fysiotherapeut kan je helpen met het verbeteren van je houding. Een slechte houding veroorzaakt namelijk zeurende pijn rond het lichaam, maar ook barstende hoofdpijn en spierpijn. De fysiotherapeut helpt met het aannemen van een beter houding en bewustzijn van je positie.

Gegeneraliseerde pijn verlichten

Als je last hebt van gegeneraliseerde pijn, dan kan een fysiotherapie helpen met het verlichten hiervan. Denk vooral aan personen met een reumatologische aandoening, fibromyalgie en bijvoorbeeld hypermobiliteit. Daarnaast kan een fysiotherapeut specifieke zenuwbanen minder gevoelig maken waardoor je ook minder last van pijn gaat hebben. Hou wel rekening dat het hierbij slechts gaat om zeurende pijnen.

Andere redenen

Naast de bovengenoemde 3 redenen waarom je naar de fysiotherapeut zou moeten stappen, zijn er nog een aantal redenen te benoemen. Fysiotherapeuten zoals Fysiotherapie Doetinchem kunnen helpen met het bevorderen van de flexibiliteit en het uitstrekken van het lichaam. Een fysiotherapeut kan ook helpen met de genezing na het ondergaan van een chirurgische ingreep.

Bij lichamelijke klachten die vaker terugkomen is het verstandig om een bezoekje te brengen aan de fysiotherapeut. Een fysiotherapeut helpt met het verlichten van gegeneraliseerde pijn en met het verbeteren van de houding. Daarnaast kan de fysiotherapeut ook helpen met het voorkomen van letsels en blessures. Ben je op zoek naar een goede fysiotherapeut? Dan is het slim om eerst meerdere fysiotherapeuten te vergelijken met elkaar voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Meer berichten

Tips voor de juiste oefeningen om thuis uit te voeren

Tips voor de juiste oefeningen om thuis uit te voeren

Zodra de sportscholen weer open gaan, ben ik de eerste die voor de deur staat. Wie heeft het niet iemand horen zeggen? Waarom dan pas starten? Het is zonde om nu nog twee, drie maanden stil te zitten, terwijl je al zoveel oefeningen kunt uitvoeren buiten de...

Hoe richt je een gezonde thuiswerkplek in?

Hoe richt je een gezonde thuiswerkplek in?

Werk jij (gedeeltelijk) vanuit huis? Dan is het belangrijk dat je in je eigen woning de ideale werkplek weet te creëren. Vanuit huis werken heeft zo z’n voordelen, maar wanneer je niet aan je gezondheid denkt, kan het ook tot fysieke en mentale nadelen leiden. Wanneer...

Wat is de beste verzorging voor je baard?

Wat is de beste verzorging voor je baard?

Hoewel het van heel veel mannen erg jammer is, omdat ze er zonder baard tien keer knapper uitzien, is het tegenwoordig helemaal in, om een baard te hebben. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat en baard tijdloos is en het ultieme symbool is voor de mannelijkheid. Heb...