3 redenen om naar de fysiotherapeut te gaan

Gepubliceerd op: 18 mei 2021

Ervaar je lichamelijke klachten? Dan is het verstandig om naar de fysiotherapeut te gaan. Maar er zijn nog meer redenen om de fysiotherapeut te bezoeken. Ga hieronder verder met lezen om meer te weten over de 3 redenen waarom je naar een fysiotherapeut zou moeten gaan.

Tip: zoek je een fysio in de provincie Gelderland? Dan is Fysio Engelaar voor fysiotherapie in Doetinchem een absolute aanrader.

Letsel voorkomen

Het voorkomen van letsel is een zeer voorkomende reden om naar de fysiotherapeut te stappen. Fysiotherapeuten zijn namelijk gespecialiseerd in het voorkomen van letsel, maar ook van blessures. Dit wordt bereikt door te werken aan je bewegingspatronen en door je houding aan te passen. Indien er sprake is van een letsel, dan kan fysiotherapie de pijn verminderen.

De houding verbeteren

Een fysiotherapeut kan je helpen met het verbeteren van je houding. Een slechte houding veroorzaakt namelijk zeurende pijn rond het lichaam, maar ook barstende hoofdpijn en spierpijn. De fysiotherapeut helpt met het aannemen van een beter houding en bewustzijn van je positie.

Gegeneraliseerde pijn verlichten

Als je last hebt van gegeneraliseerde pijn, dan kan een fysiotherapie helpen met het verlichten hiervan. Denk vooral aan personen met een reumatologische aandoening, fibromyalgie en bijvoorbeeld hypermobiliteit. Daarnaast kan een fysiotherapeut specifieke zenuwbanen minder gevoelig maken waardoor je ook minder last van pijn gaat hebben. Hou wel rekening dat het hierbij slechts gaat om zeurende pijnen.

Andere redenen

Naast de bovengenoemde 3 redenen waarom je naar de fysiotherapeut zou moeten stappen, zijn er nog een aantal redenen te benoemen. Fysiotherapeuten zoals Fysiotherapie Doetinchem kunnen helpen met het bevorderen van de flexibiliteit en het uitstrekken van het lichaam. Een fysiotherapeut kan ook helpen met de genezing na het ondergaan van een chirurgische ingreep.

Bij lichamelijke klachten die vaker terugkomen is het verstandig om een bezoekje te brengen aan de fysiotherapeut. Een fysiotherapeut helpt met het verlichten van gegeneraliseerde pijn en met het verbeteren van de houding. Daarnaast kan de fysiotherapeut ook helpen met het voorkomen van letsels en blessures. Ben je op zoek naar een goede fysiotherapeut? Dan is het slim om eerst meerdere fysiotherapeuten te vergelijken met elkaar voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Meer berichten

Het belang van goede huidverzorging

Het belang van goede huidverzorging

Een goede huidverzorging is belangrijker dan je denkt. Met een goede verzorging zorg je ervoor dat de huid schoon blijft, soepel en zacht aan blijft voelen. Het gaat daarbij ook de veroudering tegen. De verzorging van huid wordt dan ook vaak onderschat. Dat is...

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

Verschillende werkgevers vragen hun personeel om werkschoenen, ofwel veiligheidsschoenen, te dragen. Vraagt jouw werkgever dit ook van jou en draag je daarom dagelijks werkschoenen? Dan kan het zijn dat je na een tijdje last gaat krijgen van pijnlijke voeten....

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Alles wat je moet weten over hypnotherapie

Heb je bepaalde pijnklachten of andere problemen waar je maar niet vanaf komt? Probeer hypnotherapie, een therapie waar je onderbewustzijn wordt gebruikt. Veel mensen zijn onbekend met deze therapie en er bestaan helaas nog veel fabels over. Tijd om deze te...